Óriás piskótatekercs-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
0 kcal
Mascarponekrém
-
40g mascarpone162 kcal
-
0g habtejszín0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0 kcal
-
10g porcukor39 kcal
Összeállítás
-
20g málnalekvár56 kcal
-
20g málna10 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
403
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0 kcal
Mascarponekrém
-
400g mascarpone1616 kcal
-
0g habtejszín0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összeállítás
-
200g málnalekvár556 kcal
-
200g málna104 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
4017
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta
-
19.3g tojás24 kcal
-
7g finomliszt26 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0 kcal
Mascarponekrém
-
28.1g mascarpone113 kcal
-
0g habtejszín0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összeállítás
-
14g málnalekvár39 kcal
-
14g málna7 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
281
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
403
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 213.8 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 965 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1600.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.6 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 438.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1508 micro
Összesen
4017
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
281
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 db tojás
-
5 púpozott ek finomliszt
-
5 púpozott ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
Mascarponekrém
-
400 g mascarpone
-
2.5 ek habtejszín
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
100 g porcukor
Összeállítás
-
200 g málnalekvár
-
200 g málna
-
menta marék
Elkészítés
Piskóta
- Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
- A tojásokat egészben kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Mikor enyhén kifehéredett és duplájára nőtt a hab térfogata, hozzácsurgatjuk a langyos olvasztott vajat.
- A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük és beleszitáljuk.
- Határozott mozdulatokkal belekeverjük, majd sütőpapíros tepsibe öntjük, és spatulával szépen elegyengetjük.
- Sütőben 10-12 perc alatt lekevergésen megsütjük, ügyelve rá, hogy a tészta ne barnuljon meg, maradjon világos sárga.
- Miután megsült, még langyosan, lazán feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ez idő alatt elkészítjük a villámgyors mascarponés krémet.
Mascarponekrém
- A hideg mascarponét a tejszínnel, porcukorral és vaníliával alaposan kihabosítjuk. Hozzáadjuk egy citrom reszelt héját, elkeverjük, és 15-20 percre hűtőbe tesszük. (Tegyük habzsákba, könnyebb lesz adagolni.)
Összeállítás
- A kihűlt piskótarudat vágjuk 8 darab egyforma, 5 cm-es tekercsekre.
- Mindegyik csíkot kenjük meg málnalekvárral és mascarponés krémmel.
- Az első csíkot teljesen feltekerjük, majd az illesztéshez tesszük a következőt, és tovább tekerjük, ezután jöhet a harmadik és így tovább, amíg el nem fogynak a „szalagok" . Igyekezzünk tartani a köralakot.
- A maradék krémet habzsákból kinyomva vigyük fel a sütemény oldalára, tetszés szerint.
- Tegyük hűtőbe pár órára dermedni, majd egész málnaszemekkel és friss mentalevelekkel díszítsük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 16963
- Feltöltés dátuma: 2022. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A piskótatekercs az a klasszikus süti, amit az emberek bármikor szívesen készítenek, mert egyszerű és nagyszerű, nem kell nagyon flancolni vele. Puha piskóta házi lekvárral, rengeteg porcukorral meghintve – ez a torta a piskótatekercs négyzetre emelése. A piskótatésztába kerül egy kis vaj, hogy masszívabb legyen, a málnalekvár mellett pedig megspékeltük egy könnyed mascarponés krémmel, ami csak növeli az ízorgiaélményt. A végén a tetejére halmozott málnától pedig annyira gyönyörű, hogy sírunk a látványtól.