Oregánós zöldsaláta kapros-fokhagymás öntettel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Saláta
-
67g jégsaláta9 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
33g uborka5 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Öntet
Összesen
130
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Saláta
-
400g jégsaláta53 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
200g uborka29 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
6g citromlé1 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Öntet
Összesen
785
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 263.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 564 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
130
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1830.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 686 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 685 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1580.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 220 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 475 micro
-
β-karotin 3383 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2157 micro
Összesen
785
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 567 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Saláta
- A zöldségeket megmossuk, majd tetszőlegesen, inkább durvább darabokra felszeleteljük, összevágjuk őket (a salátát esetleg tépkedjük), majd egy tálba helyezzük az összeset.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, hozzáadjuk a citromlevet és ízlés szerint az oregánót. Sót TILOS!
- Összeforgatjuk, majd egy órára lefedve hűtőbe tesszük, állni hagyjuk.
- Jó étvággyal és öntettel együtt elfogyasztjuk. :)
Öntet
- A joghurtot kiöntjük egy mélyebb falú pici tálkába, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és tetszés szerinti mennyiségű kaprot.
- Összekavarjuk, lefedve hűtőbe tesszük, míg salátánk össze nem ér.
- A saláta tetejére locsoljuk, együttesen fogyasztjuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1600
- Feltöltés dátuma: 2015. január 04.
Ajánló
Húsok mellé kiváló, de önmagában is megállja a helyét! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Keresztanyám karácsonyi ünnepi asztalán kóstoltam ezt a salátát legelőször, teljesen megbódított. Friss, ropogós, üde érzést ad, és mindezek mellett nagyon könnyű. Tetszőlegesen variálhatóak a zöldségek benne (olívabogyó, sárgarépa), sőt ízlés szerint mozzarella sajttal is gazdagíthatjuk. Jó étvágyat hozzá! :)