r
Nosalty Logó

Oregánós-ricottás csomók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Oregánós-ricottás csomók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4120.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    534 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2209 kcal
  • 10% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük a sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a ricottát, az oregánót, a puha vajat és az élesztőt, majd a tejet hozzáadagolva addig dagasztjuk, amíg már nem ragad a tálhoz vagy a kezünkhöz.
  2. Ha kész a dagasztás, 12 egyenlő részre osztjuk. Egyenként kézbe véve a tésztát, kb. 25 cm-es "kígyóvá" sodorjuk, majd egyszerűen egy csomót kötünk a közepére.
  3. Sütőlemezre helyezzük a csomókat, és meleg helyen, letakarva kb. kétszeresére kelesztjük (kb. 30 perc).
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra. Ha megkelt a tésztánk, tojássárgája és egy evőkanál víz keverékével alaposan lekenjük, frissen őrölt borssal megszórjuk. Néhány percig pihentetjük, és mehet a sütőbe.
  5. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük, rácsra téve hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1137
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 18.

Ajánló

Jó kis különleges sörkorcsolya lehet belőle, de még melegen, vajjal megkenve reggelire is kitűnő. A tésztát kenyérsütőben is dagaszthatjuk, de én nagyon szeretem kézzel készíteni. A ricotta túróval is helyettesíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oregánós-ricottás csomók
nyultanti 100 recept

Nagy rajongója vagyok a kelt tésztának, a gyerekek sűrűn kapnak uzsira valamilyen péksütit - ha időm engedi. Fő a változatosság, ezt a látványos, különleges pékárut még nem próbáltam, de ez sem okozott csalódást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...