r
Nosalty Logó

Ördögtorta ganache krémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Ördögtorta ganache krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

1583
Kalória
18.6g
Fehérje
179.5g
Szénhidrátok
92.1g
Zsír
157.5g
Víz
276.2g
Koleszterin
13.1g
Rost
116.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Összesen 1583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Összesen 6327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tortalapokhoz

A ganache-hoz

Összesen 347 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1583 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.4 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5824.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    1926 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.1 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 6327 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

A tortalapokhoz

  1. A vizet felforraljuk, és belekeverjük a kakaóport és 10 dkg cukrot. Homogénre keverjük, majd hagyjuk hűlni.
  2. A vajat habosra kavarjuk 15 dkg cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot, és azokkal is tovább verjük.
  3. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval.
  4. A tojásos keverékhez hozzáadagoljuk a kakaós vizet, majd a lisztet. Csomómentesre dolgozzuk.
  5. 2 db tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és fele-fele arányban elosztjuk bennük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A formákban hagyjuk hűlni 10 percet, majd kiborítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A ganache-hoz a tejszínt felhevítjük, majd a tűzről levéve a kis darabokra tördelt csokit beleszórjuk, és addig keverjük, amíg az mind felolvad. Hagyjuk hűlni. Mikor már nem híg, rákenjük az egyik lapra, befedjük a másik lappal, majd azt is bevonjuk ezzel a mázzal.
  9. Hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Az ördögtorta egy réges-régi amerikai sütemény. Állítólag Délről ered, de mindenütt sütik, kis különbségekkel. Pokolian csokis, csak csokiimádóknak ajánlott. De nevét mégsem erről kapta. A kakaópor előállítása régebben nem úgy történt, mint manapság. Olyan anyaggal kezelték a kakaót, amitől az mély vörösesbarna színt kapott, így a belőle készült süti is hasonló színben pompázott. Így lett az ördög eledele, vagyis devil's food cake a neve. Ma már nem ad ilyen vöröses színt a kakaó, viszont ezt a tortát szokták piros ételszínezékkel megbolondítani, hogy még ördögibb legyen. Én nem éltem ezzel a lehetőséggel, higgyétek el, így is nagyon ördögi lett. Egyszerű és finom. :) Ajánlom AzEszternek, aki az angyaltortát megosztotta velünk! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!