Opera szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nethor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
12g mandulaliszt34 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt13 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
12g tojásfehérje6 kcal
-
0g só0 kcal
Kávés szirup
-
10g feketekávé1 kcal
-
10g cukor39 kcal
Vajkrém
-
5g cukor19 kcal
-
1g víz0 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g víz0 kcal
-
6g tojássárgája19 kcal
-
18g vaj129 kcal
Csokoládéganache
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
2g vaj14 kcal
Összeállítás
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
7g habtejszín20 kcal
Csokoládémáz
Összesen
674
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
120g mandulaliszt340 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
35g vaj251 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
Kávés szirup
-
100g feketekávé9 kcal
-
100g cukor387 kcal
Vajkrém
-
50g cukor194 kcal
-
8g víz0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
40g víz0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
180g vaj1291 kcal
Csokoládéganache
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
20g vaj143 kcal
Összeállítás
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
70g habtejszín204 kcal
Csokoládémáz
Összesen
6727
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
6.5g mandulaliszt18 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
6.5g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
Kávés szirup
-
5.4g feketekávé0 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
Vajkrém
-
2.7g cukor10 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
2.2g tojásfehérje1 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
3.3g tojássárgája10 kcal
-
9.8g vaj70 kcal
Csokoládéganache
-
5.4g étcsokoládé30 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
3.3g habtejszín10 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összeállítás
-
8.1g étcsokoládé44 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
3.8g habtejszín11 kcal
Csokoládémáz
Összesen
363
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
674
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.8 g
Zsír
-
Összesen 414.8 g
-
Telített zsírsav 238 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2022 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3090.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 487 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 1259 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663 g
-
Cukor 590 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 567.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2949 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 1007 mg
-
Retinol - A vitamin: 2891 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 686 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1471 micro
Összesen
6727
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
120 g mandulaliszt
-
100 g porcukor
-
80 g cukor
-
35 g vaj
-
35 g finomliszt
-
3 db tojás
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
Kávés szirup
-
100 ml feketekávé
-
100 g cukor
Vajkrém
-
1 db tojásfehérje
-
15 g cukor
-
3 db tojássárgája
-
180 g vaj
Csokoládéganache
-
100 g étcsokoládé
-
2 ek cukor
-
60 ml habtejszín
-
20 g vaj
Összeállítás
-
150 g étcsokoládé
-
75 g vaj
-
70 ml habtejszín
Csokoládémáz
Elkészítés
Tészta
- Melegítsük elő a sütőt 170 Celsius fokra. Válasszunk szét 3 tojást, a sárgáját rakjuk félre. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük fel keményre, és kanalanként adjunk hozzá 80 g cukrot.
- Egy másik tálban verjük fel a mandulaliszttel és a 100 g cukorral a 3 egész tojást. Folyamatos keverés mellett csorgassuk hozzá a 35 g olvasztott vajat, és szitáljuk bele a 35 g lisztet. A keveréket óvatosan csomómentesre keverjük.
- A vajas masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjehabot, hogy ne törjön össze túlságosan, két részletben.
- Egyenlő három részre osztjuk a tésztát, és sütőpapírral kibélelt tepsikben 10-12 percig sütjük az előmelegített sütőben, amíg a teteje pirulni nem kezd. Hagyjuk kihűlni a lapokat.
Kávés szirup
- A 100 ml kávét a 100 g cukorral összekeverjük, és addig forraljuk, míg bugyogni nem kezd és be nem sűrűsödik (felforrás után kb. 2-3 perc).
- Utána levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni, tovább fog sűrűsödni. Ha esetleg túl sűrű lett, 1-2 kanál vízzel újra melegítsük fel.
Vajkrém
- Egy másik edényben keverjünk össze 50 g cukrot egy evőkanál vízzel, és főzzünk belőle szirupot úgy, hogy közepes lángon addig melegítjük, amíg teljesen el nem olvad a cukor és forrni nem kezd.
- Közben 1 db tojásfehérjét felverünk 15 g cukorral, és folyamatos keverés mellett az előzőleg elkészített cukorszirupot belecsorgatjuk, és addig verjük, amíg langyosra nem hűl.
- 100 g cukorból és 40 ml vízből újabb cukorszirupot készítünk a fentiek alapján.
- 3 tojássárgáját felverünk, és az újabb cukorszirupot hozzácsorgatva addig verjük, míg ez is langyos nem lesz.
- A 180 g puha vajat habverővel elkeverjük, és a tojássárgájás krémhez adjuk, és addig keverjük, míg fényes, homogén krémet nem kapunk.
- Ekkor belekeverjük a felvert tojásfehérjét és 3 evőkanál kávés cukorszirupot.
Csokoládéganache
- A 60 ml tejszínt, a 20 g vajat és a 2 evőkanál cukrot felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről.
- A felkockázott 100 g étcsokoládét beledobáljuk, és kevergetve feloldjuk a tejszínes masszában.
Összeállítás
- Egy tésztalapot lefektetünk, és megkenjük a maradék kávészirup egyharmadával. Egyenletes rétegben rákenjük a vajkrém kétharmadát, majd ráborítjuk a következő tésztalapot.
- Ezt a tésztalapot is megkenjük a maradék kávészirup felével, és ráöntjük a csokoládéganache-t, és egyenletes rétegben elkenjük rajta.
- A harmadik tésztalapot is ráhelyezzük, és megkenjük a maradék kávésziruppal, és utána a maradék vajkrémmel.
- A süteményt betesszük a hűtőbe egy órára, hogy meg tudjon szilárdulni.
Csokoládémáz
- A 70 ml tejszínt, a 75 g vajat és a 150 g csokoládét vízgőzön felolvasztjuk, és öt percig hagyjuk hűlni.
- Kivesszük a hűtőből a tésztát, és egyenletesen rákenjük a csokoládémázat.
- Visszatesszük a hűtőbe, és egy éjszakát pihentetjük.
- Másnap hosszabb téglalapokra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 127
- Össznézettség: 42750
- Feltöltés dátuma: 2016. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nethor
1 recept
Elegáns, ugyanakkor időigényes (kb. 2 óra az elkészítés és egy éjszaka pihentetés) sütemény, de megéri a fáradságot, mert biztos sikert arat. Kis gyakorlatra már szükség van hozzá. A tésztát laponként kell kisütni, és a tészta mennyisége nem sok, vékonyak lesznek a lapok, ezért kisebb méretű tepsit ajánlok. Anyukám kérésére készítettem el a receptet, mert még soha nem evett ilyen sütit, csak néhány cukrászdában kapható, és kávés sütik a kedvencei. A kávé íze nagyon halvány és harmonikus.