Omlós sonkás-spenótos leveles batyu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
batyu
-
4g olívaolaj35 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
9g búzadara32 kcal
-
13g ementáli sajt49 kcal
-
69g leveles tészta255 kcal
-
25g feketeerdő sonka59 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
10g tejföl20 kcal
tetejére
Összesen
497
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
batyu
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
100g feketeerdő sonka234 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
40g tejföl79 kcal
tetejére
Összesen
1988
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
batyu
-
1.9g olívaolaj17 kcal
-
24g spenót4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
4.3g búzadara16 kcal
-
24 kcal
-
33.1g leveles tészta123 kcal
-
12g feketeerdő sonka28 kcal
-
9.9g tojás12 kcal
-
4.8g tejföl10 kcal
tetejére
Összesen
239
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2036 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4515 micro
Összesen
497
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 127.6 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2499.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 908 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 259.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1024 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 707 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8142 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 18058 micro
Összesen
1988
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 979 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2170 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
batyu
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 evőkanál búzadara
-
10 dkg feketeerdő sonka
-
1.5 db tojás
-
2 ek tejföl
tetejére
Elkészítés
batyu
- 2 ek olívaolajat felforrósítunk, ebben felolvasztjuk a spenótot, amit megsózunk, borsozunk, és hozzáadjuk a pépesített fokhagymát. A levét hagyjuk elpárologni.
- Mikor kihűlt, rászórjuk a grízt, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a lazán felvert tojásokkal elkevert tejfölt. (A tojásból picit tegyünk félre a kenéshez.) Jól összekeverjük.
- Egy nagy sütőtepsire kiterítjük a leveles tésztát papírostól. Derelyevágóval négyzetekre osztjuk (5x5 cm).
- A sonkából minden négyzetre ráteszünk egy megfelelő méretű darabot. Ez nem csak finom, de jó alap a spenótos keverékhez. Ezt a sonkára halmozzuk úgy, hogy maradjon hely a tészta összefogásához. Batyukat formázunk.
- Bekenjük a maradék tojással, megszórjuk szezámmaggal, és pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 50x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3053
- Feltöltés dátuma: 2016. január 18.
Ajánló
Szezámmag helyett megszórhatjuk sajttal is a tetejét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nem bonyolult, laktató, egy leves után főételnek vagy pl. uzsonnának, előételnek, langyosan a legfinomabb. Meglévő alapanyagokból csináltam.