r
Nosalty Logó

Omlós meggyes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Omlós meggyes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 988 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5064.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2073 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.3 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1428 micro
Összesen 3949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A 4 tojássárgához adjuk a cukrot, a tejet, és robotgéppel fehéredésig keverjük.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és az olajjal felváltva a tojássárgás masszához adagoljuk.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük. Óvatosan a tojássárgás masszához keverjük.
  4. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk. Beleöntjük a piskótát, és a tetején elosztjuk a magozott meggyet.
  5. Elmelegíttet sütőbe tesszük, és 40-45 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kihűlt, kockára vágjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 49653
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós meggyes piskóta
Salamon Csilla 1203 recept

Gyorsan elkészül, nem fojtós a tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...