r
Nosalty Logó

Omlettbe töltött saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Omlettbe töltött saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Omlett

Töltelék

Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Omlett

Töltelék

Összesen 943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Omlett

Töltelék

Összesen 66 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    5054 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 189 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3499.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    596 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    25270 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12426 micro
Összesen 943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1785 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Omlett

Töltelék

Elkészítés

Omlett

  1. Az omlettet adagonként készítjük el. Egy főre 1 tojás + 1 csapott ek tejföl elégséges.
  2. A tojást a tejföllel, sóval, borssal (esetleg kis füstölt paprikával vagy cayenne-borssal) jól felverjük, majd mogyorónyi vajon mindkét oldalát 1-1 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltelék

  1. A káposzta leveleiből az ereket kivágjuk, az uborkát meghámozzuk, az alma magházát eltávolítjuk, a bébi római saláta torzsát kivágjuk.
  2. Minden zöldséget julien-re vágunk.v
  3. Sózzuk, borsozzuk, egy kanál olívaolajjal és egy kanál fehér balzsamecettel összeforgatjuk, majd az omlettekbe töltjük, felcsavarjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2602
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlettbe töltött saláta
Évi néni 1830 recept

Reggelente a munkába indulás előtt egy turmix mellett mindig megnézem a Restaurant című műsort, ahol minden reggel egy-egy magyar étterem konyhájából tartanak ízelítőt. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy így keltsék fel az érdeklődést a magyar vendéglátás felé. Egyik műsorban láttam ezt az ételt elkészíteni köretként. Felhívnám diétázó társaim figyelmét, hogy egy ilyen palacsinta elfogyasztása után fél napig biztosan nem kerülgetjük az éléskamrát.

Hozzávalók

Omlett

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...