Omlett 3.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
541
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2163
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az omletthez
-
30.3g tojás38 kcal
-
8.3g finomliszt30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
A feltéthez
Összesen
148
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1551.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 306 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1279 micro
Összesen
541
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125 g
Zsír
-
Összesen 126.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6205.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 1585 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1671 mg
-
Nátrium 2552 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 753.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1447 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 579 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 1223 mg
-
Retinol - A vitamin: 1301 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1738 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5114 micro
Összesen
2163
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Az omletthez
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
A feltéthez
-
175 g tejföl
Elkészítés
Az omletthez
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük.
- A sárgáját összekeverjük a liszttel és a sóval.
- Lazán hozzákeverjük a felvert fehérjét.
- A serpenyőbe egy evőkanál olajat teszünk, felforrósítjuk és ebben sütjük meg a tésztát. 8 tojásból kb. 6 darab lesz.
- A megsült omlettresonkát, tejfölt, reszelt sajtot és újhagyma karikákat teszünk.
- Tetejét enyhén megszórjuk őrölt borssal.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14746
- Feltöltés dátuma: 2008. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A szendvicses, virslis reggelik egyhangúságát szerettem volna megtörni ezzel az omlett-tel. Nem nevezhetném könnyű kis reggelinek, így hát az ebéd elkészítésére bőven van időm. Ha só helyett egy kevés cukrot teszünk a tésztába, akkor lekvárral is nagyon finom!