Olvadós belsejű csokitorta
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
46 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g cointreau3 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g cointreau1 kcal
-
13 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
120g cukrozatlan kakaópor274 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
8g cointreau18 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
3g cointreau7 kcal
-
77 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
8.2g cukrozatlan kakaópor19 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
20.6g cukor80 kcal
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
22.6g tojás28 kcal
-
5.8g napraforgó olaj52 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.5g cointreau1 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
A krémhez
-
17.1g mascarpone69 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
0.2g cointreau0 kcal
-
5 kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 365.9 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3382.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 668 mg
-
Foszfor 1643 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 524.5 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 278.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1587 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 913 mg
-
Retinol - A vitamin: 1565 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1533 micro
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
120 g cukrozatlan kakaópor
-
150 g vaj
-
6 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
1 ek cointreau
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
3 ek cukor
-
1 teáskanál cointreau
Elkészítés
A tésztához
- Kikeverjük a kakaós tésztát, adhatunk hozzá 1 ek narancslikőrt és egy kivajazott, kilisztezett, 24 vagy 26 cm-es tortaformába öntjük.
- Megsütjük, akkor jó, ha a formát megmozgatva a tészta is még mozog valamennyire, de csak a forma középső részén. Tűpróbázhatjuk is, hogy meddig sült meg, a hő kívülről befelé halad, belül sül meg legkésőbb.
- A mascarpone-t egyszerűen elkeverjük a cukorral, ez ízlés szerint. (Én ebbe is tettem egy kis narancslikőrt.)
- Kandírozott naranccsal és - itt - áfonyával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 23 alkalommal
- Receptkönyvben: 650
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 52063
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.
Ajánló
pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Az egyik legközelebbi barátom születésnapjára készült el ez a torta. Az a jó benne, hogy az amúgy sem száraz tésztát, ha nem sütjük teljesen át, akkor egy belül csokikrémes finomságot kapunk. Ezt persze van, aki szereti, van aki nem. Mi nagyon. Tulajdonképpen olyan, mint egy óriási csoki fondant. Nem azonos a félig nyers tésztával. Az összetevők arányaiban megfelelnek egy csokikrém összetevőinek. A liszt mennyisége is igen csekély, sőt darált mandulával is helyettesíthető. Mivel a belsejében a hőfok ugyanúgy 180 fok, csak rövidebb ideig, ezért kezd el "krémesedni", de nem sütjük szárazra. Csak "megfőzzük". Így kapjuk meg a képen látható eredményt. Tehát még egyszer: nem sületlen, nem nyers tésztáról van szó, hanem félig szilárdra, félig ragadósra sütött csokikrémről.