r
Nosalty Logó

Olvadós belsejű csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Olvadós belsejű csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    365.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1433 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3382.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.5 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    913 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 5497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kikeverjük a kakaós tésztát, adhatunk hozzá 1 ek narancslikőrt és egy kivajazott, kilisztezett, 24 vagy 26 cm-es tortaformába öntjük.
  2. Megsütjük, akkor jó, ha a formát megmozgatva a tészta is még mozog valamennyire, de csak a forma középső részén. Tűpróbázhatjuk is, hogy meddig sült meg, a hő kívülről befelé halad, belül sül meg legkésőbb.
  3. A mascarpone-t egyszerűen elkeverjük a cukorral, ez ízlés szerint. (Én ebbe is tettem egy kis narancslikőrt.)
  4. Kandírozott naranccsal és - itt - áfonyával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 23 alkalommal
  • Receptkönyvben: 650
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 52059
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik legközelebbi barátom születésnapjára készült el ez a torta. Az a jó benne, hogy az amúgy sem száraz tésztát, ha nem sütjük teljesen át, akkor egy belül csokikrémes finomságot kapunk. Ezt persze van, aki szereti, van aki nem. Mi nagyon.  Tulajdonképpen olyan, mint egy óriási csoki fondant. Nem azonos a félig nyers tésztával. Az összetevők arányaiban megfelelnek egy csokikrém összetevőinek. A liszt mennyisége is igen csekély, sőt darált mandulával is helyettesíthető. Mivel a belsejében a hőfok ugyanúgy 180 fok, csak rövidebb ideig, ezért kezd el "krémesedni", de nem sütjük szárazra. Csak "megfőzzük". Így kapjuk meg a képen látható eredményt. Tehát még egyszer: nem sületlen, nem nyers tésztáról van szó, hanem félig szilárdra, félig ragadósra sütött csokikrémről.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...