Oldalas lassan sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mikibácsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
200g sertésoldalas388 kcal
-
63g vöröshagyma23 kcal
-
25g alma12 kcal
-
13g fokhagyma17 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g fehér bors1 kcal
-
13g kelbimbó5 kcal
-
63g sertészsír141 kcal
Összesen
587
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
800g sertésoldalas1551 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
100g alma47 kcal
-
50g fokhagyma67 kcal
-
10g só0 kcal
-
1g fehér bors3 kcal
-
50g kelbimbó19 kcal
-
250g sertészsír564 kcal
Összesen
2342
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
52.9g sertésoldalas103 kcal
-
16.5g vöröshagyma6 kcal
-
6.6g alma3 kcal
-
3.3g fokhagyma4 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.1g fehér bors0 kcal
-
3.3g kelbimbó1 kcal
-
16.5g sertészsír37 kcal
Összesen
154
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1467.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 1090 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 169.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
587
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 194.3 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5868.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 967 mg
-
Nátrium 4358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 679.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 573 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 758 micro
Összesen
2342
kcal
- 9% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
800 g sertésoldalas
-
250 g vöröshagyma
-
10 g só
-
1 g fehér bors
-
250 g sertészsír
Elkészítés
- Az oldalast a csontok mellett csíkokra vágjuk, egy csont marad egy darab húsban. Hagymát centi vastagra szeleteljük, fokhagymát megtisztítjuk. Almát félbevágjuk, magházát kivágjuk. Kelbimbót félbevágjuk.
- Tepsibe szórjuk a hagymát, fokhagymát, rátesszük az oldalascsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Közérakjuk a vágással felfelé fordított fél almákat és a kelbimbót. A langyos sertészsírt rákenjük a tetejére.
- Lefedjük alufóliával, és 100 Celsius fokon 5 órát sütjük, az időtartam nem tévedés! Viszont elvan a sütőben, és nem kell foglalkozni vele. Akkor jó, ha a csont könnyedén kiszedhető a húsból.
- Ekkor levesszük a fóliát, és 30 perc alatt 180 C fokon pirosra sütjük.
- A zsír nagyját leöntjük a tetejéről, félretesszük zsíros kenyérnek. A húsokat tálra tesszük. A hagyma egy részét mellérakjuk, a többi párolt hagymát, fokhagymát, almát, kelbimbót és a hús szaftját botmixerrel mártássá dolgozzuk össze, és a hús mellé tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 100 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 330 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 16760
- Feltöltés dátuma: 2018. december 23.
Ajánló
Szerethető étel, petrezselymes krumplival kitűnő. A hagymás-fokhagymás almás szaft kicsit édeskés íze illik a zsírosabb húshoz. Mellé javaslok egy komolyabb olaszrizlinget vagy egy könnyű alföldi vöröset fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mikibácsi
42 recept
Ünnepi kaja, de stresszmentesen elkészíthető, csak idő kell hozzá. Előre összeállíthatjuk a tepsiben, utána csak be kell tenni a sütőbe, és ha kész, gyorsan tálalható. Vigyázat, a hús nagyon puha és szaftos, fogyasztása függőséget okoz! A végén leöntött zsír pedig kiváló kenyérre kenve.