r
Nosalty Logó

Oldalas lassan sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Oldalas lassan sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5868.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    4358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    573 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 2342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mellett csíkokra vágjuk, egy csont marad egy darab húsban. Hagymát centi vastagra szeleteljük, fokhagymát megtisztítjuk. Almát félbevágjuk, magházát kivágjuk. Kelbimbót félbevágjuk.
  2. Tepsibe szórjuk a hagymát, fokhagymát, rátesszük az oldalascsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Közérakjuk a vágással felfelé fordított fél almákat és a kelbimbót. A langyos sertészsírt rákenjük a tetejére.
  3. Lefedjük alufóliával, és 100 Celsius fokon 5 órát sütjük, az időtartam nem tévedés! Viszont elvan a sütőben, és nem kell foglalkozni vele. Akkor jó, ha a csont könnyedén kiszedhető a húsból.
  4. Ekkor levesszük a fóliát, és 30 perc alatt 180 C fokon pirosra sütjük.
  5. A zsír nagyját leöntjük a tetejéről, félretesszük zsíros kenyérnek. A húsokat tálra tesszük. A hagyma egy részét mellérakjuk, a többi párolt hagymát, fokhagymát, almát, kelbimbót és a hús szaftját botmixerrel mártássá dolgozzuk össze, és a hús mellé tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 330 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16760
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 23.

Ajánló

Szerethető étel, petrezselymes krumplival kitűnő. A hagymás-fokhagymás almás szaft kicsit édeskés íze illik a zsírosabb húshoz. Mellé javaslok egy komolyabb olaszrizlinget vagy egy könnyű alföldi vöröset fogyasztani. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oldalas lassan sütve
Mikibácsi 42 recept

Ünnepi kaja, de stresszmentesen elkészíthető, csak idő kell hozzá. Előre összeállíthatjuk a tepsiben, utána csak be kell tenni a sütőbe, és ha kész, gyorsan tálalható. Vigyázat, a hús nagyon puha és szaftos, fogyasztása függőséget okoz! A végén leöntött zsír pedig kiváló kenyérre kenve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...