Olaszos zöldséges rakott csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
rakott hús
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
40 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
83g zöldségkeverék60 kcal
-
83g zöldségkeverék60 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
67g sajt235 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
2g nádcukor6 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
köret
-
333g újkrumpli205 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
142g napraforgó olaj313 kcal
Összesen
1178
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
rakott hús
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
120 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
250g zöldségkeverék180 kcal
-
250g zöldségkeverék180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
köret
-
1000g újkrumpli616 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
3535
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
rakott hús
-
7.5g csirkemellfilé9 kcal
-
16.7g passzírozott paradicsom4 kcal
-
3.3g főzőtejszín4 kcal
-
8.3g zöldségkeverék6 kcal
-
8.3g zöldségkeverék6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.7g sajt23 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g nádcukor1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
köret
-
33.4g újkrumpli21 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.2g napraforgó olaj31 kcal
Összesen
118
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 75.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2802.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 1295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 612.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 709 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 247 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 461 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 23158 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
1178
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.4 g
Zsír
-
Összesen 227.4 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8406.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 1713 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 500 mg
-
Foszfor 2180 mg
-
Nátrium 3885 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1838.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2127 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 741 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1383 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
3535
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2318 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
rakott hús
-
1 db csirkemellfilé
-
100 ml főzőtejszín
-
25 dkg zöldségkeverék
-
25 dkg zöldségkeverék
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
200 g sajt
-
1 teáskanál bazsalikom
-
1 teáskanál pizza fűszerkeverék
-
1 teáskanál nádcukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
köret
-
1 kg újkrumpli
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
rakott hús
- Egy nagyobb csirkemellet vastagabb, kb. 6 szeletre vágjuk, jól bedörzsöljük sóval és borssal mindkét oldalát. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd 3-4 perc alatt a húsok mindkét oldalát elősütjük.
- Egy tálkában összekeverjük a paradicsomszószt, tejszínt, bazsalikomot, pizza fűszerkeveréket és a cukrot.
- A kétféle zöldségkeveréket összekeverjük, kis pizzafűszerrel meghintjük. Egy hőálló tál aljába rakunk belőlük, hogy mindenhol legyen, erre helyezünk 3 szelet csirkemellet. Majd a csirkemellek tetejét megkenjük a paradicsomos szósz felével. A csirkemellek tetejére ismét zöldséget teszünk, majd jöhet a maradék 3 szelet csirkemell, majd a maradék szósz.
- A tetejére reszelt sajtot szórunk. A sütőt 180 fokra melegítjük, hőlégkeverésen. Majd kb. 30-40 percig sütjük, míg a sajt szépen meg nem barnul a tetején.
- Az újkrumplikat megmossuk, majd cikkekre vágjuk, forró olajban aranysárgára sütjük. Ha kész, sózzuk, és meghintjük fűszerpaprikával. Melegen tálaljuk a rakott hússal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5406
- Feltöltés dátuma: 2017. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mikor már nem tudja az ember, mit is főzzön, semmi ötlet nem jön, aztán benéz a hűtőbe/fagyasztóba, és megnézi, mit is talál otthon, hát ez is épp így készült:)