r
Nosalty Logó

Olaszos tojásleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Olaszos tojásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1802 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    226 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1242 micro
  • β-karotin
    3185 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7207.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    4413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    552 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    4967 micro
  • β-karotin
    12741 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4036 micro
Összesen 1246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    988 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként tekints be a hűtőbe, hogy szemlét tarthass az otthon fellelhető zöldségekről, mert ebben a levesben zöldségek terén semmi sem kötelező és minden lehetséges. Téli zöldfélékből, konzervből és mirelitből is lehet variálni, de természetesen tavasszal és nyáron az ideális. Amit találtál (nálam volt otthon répa, zeller, vöröshagyma, mirelit kelbimbó, mirelit borsó és kaliforniai paprika), azt szeleteld vékony hosszú csíkokra, mert így fognak egy pillanat alatt megpárolódni. A kelbimbót karikákra szeld, a hagymát vágd félbe, és aztán szelj belőle vékony félköríveket. A borsót sem árt negyedelni. Vicceltem. :)
  2. Tedd a fazekat a tűzre, bőven locsolj bele olívaolajat, és alaposan forrósítsd fel. Most kell beleszórni a zöldfűszereket, és egy kicsit megfuttatni őket az olajon. Én mindenből szórtam bőven.
  3. Amikor az orrodat megcsapja a fűszerek kellemes aromája, már zúdíthatod is a zöldségeket a fazékba a borsó kivételével. Akkor jó, ha sisteregnek. 5 percig fényesedjenek az olajon, csak ritkán forgasd át őket. Amikor már jól magukba zuhantak, jöhet rájuk az alaplé. Mivel kicsi a valószínűsége, hogy éppen tartogatsz a hűtődben 3-4 liter marhahúsból kifőtt alaplét, ezért dobd csak bele bátran a két leveskockát, és reménykedj, hogy sem a Bio, sem a Gourmet Rendőrség nem töri rád perceken belül a konyhaajtót... Egyébként bármilyen leveskocka jó lehet, nekem ezekhez a zöldségekhez a marha illett.
  4. Innentől már csak öt percig főljön a leves, mert senkinek sem árt, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak, sőt! Ezt az ételt csak akkor tudod elrontani, ha plöttyedékké főzöd az ízletes, friss növényeket. (Kóstolj, és döntsd el, hogy meddig szeretnéd főzni!)
  5. Az öt perc vége felé szórd bele a borsót és a tésztát, amit félbe is lehet törni, de nem kötelező. Ezeknek alig kell egy pillanat, hogy megfőjenek. És itt öntsd bele a worcestershire-szószt, kóstolgass, sózz, ha kell.
  6. Innentől két opció van: a levesbe ütjük bele a tojásokat (ha keményre főve szeretjük), vagy egy külön fazékban készítünk buggyantott tojásokat, így lehet jobban kalkulálni a lágyságukat. Nálam ez a lépés attól függ, hogy mennyire vagyok éhes/türelmes/van-e másik tiszta fazekam. :)
  7. Utolsó lépés persze az elfogyasztás, amivel nem feltétlenül kell sietni, mert ez a leves melegen, langyosan, és főleg nyáron hidegen is jó. Tálaláskor reszelj rá valamilyen sajtot, legjobb a parmezán.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7704
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leves nálam akkor szokott készülni, mikor kicsit elegem lesz a nehéz, húsos ételekből, vagy nincs is otthon hús, csak mindenféle cifit-cafat zöldség maradék, vagy TAVASZ van, és az újra felbukkanó friss zöldségek elárasztják a piacot, és vitaminbomba ételekért kiáltanak, vagy NYÁR van, és annyira tobzódunk a zöldségben, hogy muszáj valami mediterrán hűs levest az asztalra rittyenteni. Avagy: ez a leves mindig jöhet.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...