Olaszos tojásleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g kelbimbó10 kcal
-
16 kcal
-
25g cérnametélt93 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
2 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g kelbimbó39 kcal
-
62 kcal
-
100g cérnametélt371 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
8 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
1246
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
12.4g sárgarépa5 kcal
-
20.2g zeller7 kcal
-
3.9g zöldborsó3 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
7.8g kelbimbó3 kcal
-
5 kcal
-
7.8g cérnametélt29 kcal
-
17.1g tojás21 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g leveskocka5 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
3.9g parmezán sajt15 kcal
Összesen
97
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1802 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 1103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 226 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 420 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1242 micro
-
β-karotin 3185 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1009 micro
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7207.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1427 mg
-
Nátrium 4413 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 904.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1679 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 552 mg
-
D vitamin: 168 micro
-
K vitamin: 284 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 661 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 4967 micro
-
β-karotin 12741 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4036 micro
Összesen
1246
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 385 micro
-
β-karotin 988 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 313 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek worcestershire-szósz
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- Első lépésként tekints be a hűtőbe, hogy szemlét tarthass az otthon fellelhető zöldségekről, mert ebben a levesben zöldségek terén semmi sem kötelező és minden lehetséges. Téli zöldfélékből, konzervből és mirelitből is lehet variálni, de természetesen tavasszal és nyáron az ideális. Amit találtál (nálam volt otthon répa, zeller, vöröshagyma, mirelit kelbimbó, mirelit borsó és kaliforniai paprika), azt szeleteld vékony hosszú csíkokra, mert így fognak egy pillanat alatt megpárolódni. A kelbimbót karikákra szeld, a hagymát vágd félbe, és aztán szelj belőle vékony félköríveket. A borsót sem árt negyedelni. Vicceltem. :)
- Tedd a fazekat a tűzre, bőven locsolj bele olívaolajat, és alaposan forrósítsd fel. Most kell beleszórni a zöldfűszereket, és egy kicsit megfuttatni őket az olajon. Én mindenből szórtam bőven.
- Amikor az orrodat megcsapja a fűszerek kellemes aromája, már zúdíthatod is a zöldségeket a fazékba a borsó kivételével. Akkor jó, ha sisteregnek. 5 percig fényesedjenek az olajon, csak ritkán forgasd át őket. Amikor már jól magukba zuhantak, jöhet rájuk az alaplé. Mivel kicsi a valószínűsége, hogy éppen tartogatsz a hűtődben 3-4 liter marhahúsból kifőtt alaplét, ezért dobd csak bele bátran a két leveskockát, és reménykedj, hogy sem a Bio, sem a Gourmet Rendőrség nem töri rád perceken belül a konyhaajtót... Egyébként bármilyen leveskocka jó lehet, nekem ezekhez a zöldségekhez a marha illett.
- Innentől már csak öt percig főljön a leves, mert senkinek sem árt, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak, sőt! Ezt az ételt csak akkor tudod elrontani, ha plöttyedékké főzöd az ízletes, friss növényeket. (Kóstolj, és döntsd el, hogy meddig szeretnéd főzni!)
- Az öt perc vége felé szórd bele a borsót és a tésztát, amit félbe is lehet törni, de nem kötelező. Ezeknek alig kell egy pillanat, hogy megfőjenek. És itt öntsd bele a worcestershire-szószt, kóstolgass, sózz, ha kell.
- Innentől két opció van: a levesbe ütjük bele a tojásokat (ha keményre főve szeretjük), vagy egy külön fazékban készítünk buggyantott tojásokat, így lehet jobban kalkulálni a lágyságukat. Nálam ez a lépés attól függ, hogy mennyire vagyok éhes/türelmes/van-e másik tiszta fazekam. :)
- Utolsó lépés persze az elfogyasztás, amivel nem feltétlenül kell sietni, mert ez a leves melegen, langyosan, és főleg nyáron hidegen is jó. Tálaláskor reszelj rá valamilyen sajtot, legjobb a parmezán.
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7704
- Feltöltés dátuma: 2013. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a leves nálam akkor szokott készülni, mikor kicsit elegem lesz a nehéz, húsos ételekből, vagy nincs is otthon hús, csak mindenféle cifit-cafat zöldség maradék, vagy TAVASZ van, és az újra felbukkanó friss zöldségek elárasztják a piacot, és vitaminbomba ételekért kiáltanak, vagy NYÁR van, és annyira tobzódunk a zöldségben, hogy muszáj valami mediterrán hűs levest az asztalra rittyenteni. Avagy: ez a leves mindig jöhet.:)