r
Nosalty Logó

Olaszos-tejszínes gombaszósz spaghettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lilla0926
Olaszos-tejszínes gombaszósz spaghettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3456.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1379 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra kockázzuk és üvegesre pirítjuk az olajon.
  2. Közben egy másik lábosban megfőzzük a tésztát, amit félreteszünk.
  3. A megmosott, felszeletelt gombát rádobjuk a hagymára, majd fedő alatt 10-15 perc alatt megpároljuk, sóval- borssal ízesítjuk.
  4. Míg a gomba párolódik, a tejszínben vagy a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd ráöntjük a megpárolt gombára.
  5. Folytonos keverés mellett pár percig forraljuk, míg a kívánt sűrűséget eléri.
  6. Már csak a fűszerezés hiányzik, 1-1 teáskanálnyit javasolok mindegyik fűszerből.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 46730
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 11.

Ajánló

Ha könnyű, ízletes vacsorára vágysz, amihez nem kell sok dolgot beszerezni, és pillanatok alatt megvan, akkor ezt a receptet keresed.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lilla0926 1 recept

Nem tudom, hogy van-e valahol valamilyen elnevezése ennek az ételnek, ezt én egy unalmas estémen dobtam össze először, mikor csak egy kis gombám volt otthon. Olyan jól sikerült, hogy azóta is előszeretettel készítem magunknak és vendégeknek is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...