r
Nosalty Logó

Olaszos édesburgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Olaszos édesburgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1681 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    15647 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 280 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11729.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    9959 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7823 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    93880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3774 micro
Összesen 1681 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk az édesburgonyákat, majd meghámozzuk. A hagymákat is megpucoljuk. Ezután az édesburgonyát és az újhagymát felkarikázzuk.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), és egy nagyobb tepsiben eloszlatjuk a burgonyákat és a hagymákat.
  3. Majd a fűszereket összekeverjük az olívaolajjal, és a burgonyás hagymára öntjük. Egy fakanál segítségével kicsit összekeverjük, és alufóliával letakarjuk.
  4. Végül a felmelegedett sütőbe tesszük a tepsinket, és kb. 40-50 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 660
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 489
  • Össznézettség: 199570
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 10.

Receptkategóriák

Az édesburgonya nagy kedvencem, gyakran készítem. Próbálok belevinni apró módosításokat. Most ez lett a végeredmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...