r
Nosalty Logó

Olasz padlizsánfelfújt (Sformato di melanzane)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Olasz padlizsánfelfújt (Sformato di melanzane)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A felfújthoz

A paradicsomszószhoz

220
Kalória
7.3g
Fehérje
9.3g
Szénhidrátok
17.7g
Zsír
162.9g
Víz
146.3g
Koleszterin
2.6g
Rost
4.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 1320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 106 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    162.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    105.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    977.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2377 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 1320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1043 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

A felfújthoz

  1. Két közepes padlizsánt megmosunk, megszurkálunk, majd héjastul sütőpapíros tepsire tesszük és 230 fokon, 30-35 perc alatt teljesen puhára sütjük őket. Még melegen egy tálba tesszük őket, amit lefedünk egy tányérral vagy fóliával. Itt hagyjuk kihűlni a padlizsánokat.
  2. A kihűlt padlizsánok belsejét kikaparjuk egy kanállal, majd kimérünk belőle 300 grammot a recepthez. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a padlizsánhoz adjuk a tejszínnel, reszelt parmezánnal, kenyérrel, bazsalikommal, fokhagymával, olajjal és az egészet simára turmixoljuk egy botmixerrel.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a padlizsános keverékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Kivajazunk egy közepes tepsit vagy kerámiatálat, majd behintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a keveréket. 180 fokos sütőbe toljuk és aláteszünk egy forró vízzel megtöltött edényt vagy tepsit (ettől szaftos és légies marad a felfújt).
  5. A felfújtat 40-45 percig sütjük. Fontos, hogy a sütési idő első kétharmadában ne nyissuk rá az ajtót, mert leereszthet. Az ablakon keresztül nézzük, hogyan alakul. Amikor megsült, hagyjuk hűlni valamennyit, majd szeleteljük és a paradicsomszósszal, kenyérrel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

A paradicsomszószhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, felezzük, a zöld csutkájukat kivágjuk, majd daraboljuk a feleket. Egy serpenyőben vagy fazékban felmelegítjük az olajat, majd beledobjuk a fokhagymagerezdeket és bazsalikomot. 3-4 percig alacsony lángon melegítjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
  2. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon teljesen szétfőzzük a paradicsomot. Ekkor kihalásszuk a bazsalikomot és fokhagymát, majd tovább rotyogtatjuk alacsony lángon a szószt, míg a nekünk tetsző sűrűséget el nem éri. Ha szeretnénk, leturmixolhatjuk, de rusztikusra is hagyhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 80 perc

Torinóban, egy helyi, piedmonti konyhát vivő étteremben kóstoltam az alábbi fogást, ebben a receptben pedig rekreálni próbáltam. Szerintem jól sikerült, még ha kicsit szokatlan is a légies, sós, padlizsántól karakteres felfújt. Paradicsomszósszal és kenyérrel érdemes fogyasztani, előétel gyanánt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zöldbabos kocka

Gluténmentes, sajtos, zöldséges, zöldfűszeres, mi kell még más? A nap bármely szakában könnyed fogás lehet ez a nagyszerű zöldbabos kocka.

Gréti

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!