r
Nosalty Logó

Olasz cukros fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Olasz cukros fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálban összeszitáljuk a sütőporral.
  2. Hozzászórjuk a cukrot, ezzel is elkeverjük.
  3. Beleütjük a tojást, ráreszeljük a citromhéjat, ráöntjük a tejet, és jól összedolgozzuk a tésztát.
  4. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk.
  5. Közben 1,5cm vastagságúra nyújtjuk tésztát. Kerek szaggatóval először a nagy korongokat szúrjuk ki, majd pici pogácsaszaggatóval a közepét (ez lehet egy pohár vagy a habkinyomónk vége is, csak vékony éles széle legyen). Utána egyből mehetnek a forró olajba sülni a lyukas tésztakorongok 2-3 percre oldalanként. Kicsit buborékos lehet a tetejük.
  6. Sütés után forgassuk ízlés szerint kristálycukorba a fánkokat. Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5336
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 29.

Ajánló

Forgathatjuk fahéjas cukorba is a fánkokat, vagy csak simán tálalhatunk melléjük lekvárt.

Receptkategóriák

Ez egy olyan fánk, amely ötvözi a szalagos és a csöröge mibenlétét. Azoknak a háziasszonyoknak segít, akiknek esetleg nincs olyan sok idejük a konyhában sütni, de mégis meg szeretnék lepni a családot farsangkor. Mivel sütőporral készül és nem kell rá várni, hogy megkeljen, ezért eszméletlen gyorsan elkészíthető, viszont olajban sütjük, így mégis ízgazdag lesz, és a valódi fánkozás élményét nyújtja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...