r
Nosalty Logó

Olaj nélküli fánkocska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Olaj nélküli fánkocska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 271 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 456 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy kanál cukorral meleg tejben felfuttatjuk, alaposan elkeverjük és letakarva hagyjuk pár percig, utána öntjük a többi hozzávalóhoz.
  2. A lisztet, a sót, a maradék cukrokat és a joghurtot összedolgozzuk az élesztős tejjel.
  3. Könnyű tésztává gyúrjuk és ha igényli, még teszünk hozzá lisztet! Vigyázzunk, ne legyen túl kemény és nehéz a tésztánk!
  4. Meleg helyre tesszük 20-30 percre, amíg előkészítjük a sütőt és a sütőlapokat. Alaposan bemelegítjük a konyhát, hogy a tészta könnyen meg kelljen!
  5. Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk még egyszer és a kettészedjük. Az egyik felét visszatesszük kelni, míg a másikat sodrófával legalább 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Természetesen, ha leragad, akkor picit lisztezzük!
  6. Fánk formára szaggatjuk, majd a szaggatott formákatsütőlemezre tesszük és megint 20 percre letakarva meleg helyen kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőbe, alacsony-majd közepes lángon kezdjük el sütni, ott szépen duplájára dagad, és addig sütjük, amíg szép aranybarnás színe nem lesz. Ez kb 15-20 perc.
  8. Tálalhatjuk lekvárral, csokiöntettel, vaníliasodóval megszórva krokanttal (én például forrócsoki port kevertem össze vaníliás cukorral, és abban hempergettem meg a fánkokat).
  9. Tipp: Mivel olaj nélkül készült fánkról beszélünk, nyilván más íze lesz és az állaga is más. Kevésbé ragad meg rajta a cukros szórás, így célszerű kicsit tejjel megspriccelni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11742
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötlet onnan jött, hogy fánkot szeretnék, de a lehető legkevesebb zsiradék felhasználásával, valamint meg akartam szabadulni a mentás joghurttól (nem igazán ízlett). Így a tésztába nem kellett citromot reszelnem, az aromát maga a joghurt adta! Sajnos nincs még pogácsaszaggatóm, így kénytelen voltam pohárral kiszaggatni a formákat. A közepére a kis lyukat meg az olívaolaj kupakjával készítettem. A kiszaggatott fánkokat sütőlemezre teszem és megint 20 percre letakarva meleg helyen kelesztem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...