Olaj nélküli fánkocska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
94g finomliszt341 kcal
-
16g tej9 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g margarin18 kcal
A tetejére
-
10 kcal
-
3 kcal
Összesen
456
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
375g finomliszt1365 kcal
-
63g tej35 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
26 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g margarin72 kcal
A tetejére
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g forrócsoki por12 kcal
Összesen
1821
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
55.5g finomliszt202 kcal
-
9.3g tej5 kcal
-
22.2g joghurt14 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
1.2g instant élesztő4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g margarin11 kcal
A tetejére
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
1.5g forrócsoki por2 kcal
Összesen
271
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
456
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 237 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 341.7 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 189.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 325 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 286 micro
Összesen
1821
kcal
- 9% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
62.5 ml tej
-
1 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 kávéskanál instant élesztő
-
1 csipet só
A tetejére
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek forrócsoki por
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt egy kanál cukorral meleg tejben felfuttatjuk, alaposan elkeverjük és letakarva hagyjuk pár percig, utána öntjük a többi hozzávalóhoz.
- A lisztet, a sót, a maradék cukrokat és a joghurtot összedolgozzuk az élesztős tejjel.
- Könnyű tésztává gyúrjuk és ha igényli, még teszünk hozzá lisztet! Vigyázzunk, ne legyen túl kemény és nehéz a tésztánk!
- Meleg helyre tesszük 20-30 percre, amíg előkészítjük a sütőt és a sütőlapokat. Alaposan bemelegítjük a konyhát, hogy a tészta könnyen meg kelljen!
- Ha a tészta megkelt, alaposan átdolgozzuk még egyszer és a kettészedjük. Az egyik felét visszatesszük kelni, míg a másikat sodrófával legalább 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Természetesen, ha leragad, akkor picit lisztezzük!
- Fánk formára szaggatjuk, majd a szaggatott formákatsütőlemezre tesszük és megint 20 percre letakarva meleg helyen kelesztjük.
- Előmelegített sütőbe, alacsony-majd közepes lángon kezdjük el sütni, ott szépen duplájára dagad, és addig sütjük, amíg szép aranybarnás színe nem lesz. Ez kb 15-20 perc.
- Tálalhatjuk lekvárral, csokiöntettel, vaníliasodóval megszórva krokanttal (én például forrócsoki port kevertem össze vaníliás cukorral, és abban hempergettem meg a fánkokat).
- Tipp: Mivel olaj nélkül készült fánkról beszélünk, nyilván más íze lesz és az állaga is más. Kevésbé ragad meg rajta a cukros szórás, így célszerű kicsit tejjel megspriccelni!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 11742
- Feltöltés dátuma: 2012. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az alapötlet onnan jött, hogy fánkot szeretnék, de a lehető legkevesebb zsiradék felhasználásával, valamint meg akartam szabadulni a mentás joghurttól (nem igazán ízlett). Így a tésztába nem kellett citromot reszelnem, az aromát maga a joghurt adta! Sajnos nincs még pogácsaszaggatóm, így kénytelen voltam pohárral kiszaggatni a formákat. A közepére a kis lyukat meg az olívaolaj kupakjával készítettem. A kiszaggatott fánkokat sütőlemezre teszem és megint 20 percre letakarva meleg helyen kelesztem.