r
Nosalty Logó

Ohitashi - amíg még lehet

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gasztrobloggerférj
Ohitashi - amíg még lehet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6587 micro
Összesen 22 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2573.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1043 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26348 micro
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6934 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, csak a szárak végeit vágjuk le, a szárakkal együtt fogjuk felhasználni.
  2. Készítsük el a pácot egy tálban: a szójaszószhoz adjuk hozzá a dashit, és keverjük el.
  3. Forraljunk vizet. Ebbe tegyük a spenótot max. 1-2 percre.
  4. Egy tálban készítsünk elő hideg vizet. A spenótot ebbe szedjük át 2 perc után, majd szedjük ki fél perc után,csavarjuk ki belőle teljesen a vizet, és nyomkodjuk bele a pácba 10-15 percre.
  5. Finoman, de nem teljesen csavarjuk ki a páclét, formázzunk a spenótból hosszúkás rudat, és vágjuk 4-5 cm-es darabokra.
  6. Bonito pehellyel meghintve tálaljuk, a páclével még egyszer megcsurgatva.
  7. Lehunyt szemmel élvezzük, ez ugyanis a tiszta tenger íze - ahogy ők mondják.
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14268
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

pH besorolás: közepesen lúgosít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ohitashi - amíg még lehet
Gasztrobloggerférj 7 recept

Sushi kedvelők figyelmébe! A bonito, mint tonhal fajta már a veszélyeztetett fajok listájára került, mint ahogyan a tonhal is, így a japánoknak lassan bizony ki kell váltani a bonitot majd valamivel. Mint a japán konyha egyik legfontosabb alapanyaga, valószínűleg elég nehéz lesz. A dolog érdekessége, hogy például itt Frankfurtban már csak a meglévő készleteket árulják ki, újat ugyanis már nem kapnak. Az Iwase, a leghíresebb frankfurti japán étterem már levenni készül ezt az ételt az étlapjáról. Mi még próbáltunk venni bonito pelyhet, de amint a képen is látszik, a halvány barackos, barnás színű pehely már hiányzik a spenót tetejéről, viszont dashi port még sikerült szereznünk. Ha valaki teheti, még próbálja ki, akár pehely nélkül, dashi porral vagy próbálja ki egy sushi bárban. Az étel egyébként egy japán fogás, előételként fogyasztják. Egyszerűen remek. A dashi egy léalap kombuból, ami egy tengeri algafajta és bonitoból. Ez utóbbit szárítják, füstölik, majd péppé őrölve vagy finom szeletekre reszelve fogyasztják. Ez a füstölt, szárított bonito a katsuobushi, a miso leves és a dashi alapanyaga és az umami, az ötödik íz egyik forrása. Hogy meddig ehetünk még miso levest, és hogy mit találnak majd ki a japánok, hogy a bonitot helyettesítsék? Még rejtély. Bővebb okoska és ismeretterjesztés a blogomon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...