Nyers céklasaláta Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
159
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
24g napraforgómag140 kcal
-
400g cékla115 kcal
-
200g alma94 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
637
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
3.5g napraforgómag21 kcal
-
58.8g cékla17 kcal
-
29.4g alma14 kcal
-
3.5g citromlé1 kcal
-
4.7g napraforgó olaj42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
95
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 103 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
159
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 747.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 412 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
637
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgómag
-
400 g cékla
-
1 db alma
-
3 ek citromlé
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A napraforgómagot egy serpenyőben megpirítjuk. Hűlni hagyjuk.
- A céklát meghámozzuk, majd durvára reszeljük. Az almát megmossuk, durvára reszeljük. A napraforgómagot az almás céklához adjuk.
- A salátát meglocsoljuk a citromlével, az olajjal, elkeverjük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5959
- Feltöltés dátuma: 2015. december 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Eddig csak főtt céklát használtam salátákhoz, ma kipróbáltam a nyers céklát, így is finom. A salátát ízesíthetjük frissen reszelt tormával is.