r
Nosalty Logó

Nyárimádó villámspagetti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Trattoria
Nyárimádó villámspagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7995.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1712 mg
  • Nátrium
    4292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1262 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2243 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 2961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7058 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifőzzük a spagetti tésztát a leírás szerint. A bazsalikomleveleket apróra vágjuk, a fokhagymagerezdeket lereszeljük.
  2. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a felaprított bazsalikommal, a reszelt fokhagymával és sóval, majd ráöntjük a kész tésztára. Alaposan elkeverjük.
  3. A passzírozott paradicsomhoz adunk egy kanál cukrot, és ezt is belekeverjük a tésztába.
  4. Reszelt parmezánnal alaposan megszórva tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5269
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Trattoria 2 recept

Egy napon, amikor egyedül maradtam itthon - gyerekek a nagyszülőknél nyaraltak -, nem volt kedvem sokat időzni a konyhában, és az otthon talált hozzávalókból gyorsan összeütöttem magamnak az ebédemet. Ez aztán annyira jól sikerült, hogy azóta is gyakran elkészítem. Minden megvan benne, amit szeretek egy ételben: igazán gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom és olaszos. Leginkább forró nyári napokon, amikor csak egy könnyű fogásra vágyunk, és nincs kedvünk sokat bíbelődni a konyhában.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...