r
Nosalty Logó

Nutellás kakaós csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nyuszikutya
Nutellás kakaós csiga
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

807
Kalória
17g
Fehérje
111.2g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
24.6g
Víz
108.5g
Koleszterin
4.9g
Rost
31.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 807 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 807 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 2 dl tejet felmelegítünk. Hozzáadunk 2 teáskanál cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk megkelni.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot a tojások sárgáját, felfuttatott élesztőt, és a maradék tejjel (szobahőmérsékletű legyen) összedolgozzuk a tésztát. Sűrű nokedli keménységű legyen. Ha jól összeállt, hozzáadunk a felolvasztott margarinból 4 evőkanállal. Hólyagosra kidolgozzuk a tésztát. Duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal. A nutellát kicsit megolvasztjuk. Én mikróban szoktam. Megkenjük a tésztát a nutellával, majd megszórjuk a kakaóporral. Feltekerjük. 1 cm vastagra felszeleteljük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk kelni még 10-15 percig, aztán megsütjük.
  4. Amikor már majdnem kész, a 1/2 dl tejet felforrósítjuk. Meglocsoljuk vele a csigákat. Még 5 percre visszatesszük a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A történet úgy indult, hogy kakaós csigát készültem sütni. Későn vettem észre, hogy kevés kakaó van itthon. Mivel a nutella nálunk nagy kedvenc, gondoltam, egy nutellás alapon elég lesz a kevés kakaó is. A nutella sütés közben ropogósra sül, finom csiga lett belőle, és azóta csak így készítem a család nagy örömére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!