r
Nosalty Logó

Normann csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Normann csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    238 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3258.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    714 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 3019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, leitatjuk, és 8 darabba vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és karikákra szeljük. A fokhagymát meghámozzuk, és összevagdaljuk. Az almát meghámozzuk, 8 cikkbe vágjuk, és a magházat eltávolítjuk. Az almát a citromlével azonnal meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. A zöldfűszereket megmossuk, leitatjuk, és a leveleiket letépkedjük, finomra vágjuk.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkedarabokat a vajban, serpenyőben minden oldalukon megpirítjuk. A húst a serpenyőből szűrőlapáttal kivesszük, és tűzálló tálba fektetjük.
  3. A karikákra vágott hagymát, az almát és a fokhagymát a maradék pecsenyelében megpároljuk, majd a húshoz adjuk, és az egészet sóval, borssal meg a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha van, almaborral felöntjük, de az almalé is jó hozzá.
  4. A tűzálló tálat a sütőbe toljuk (gáz 3-4. fokozat), és a húst fedő nélkül kb. 45 percig sütjük, közben többször megfordítjuk, hogy egyenletesen barnuljon. (Nekem 100 éves sütőm van, több mint 1 órát sütöttem.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8520
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

Krumplipürével vagy friss bagettal kiváló főfogás. Annak ajánlom, aki szereti az édes ízeket húsokhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Normann csirke
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyás étek!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...