Narancstorta ahogy Csilla készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
65g narancs22 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
8g víz0 kcal
A krémhez
-
125g tej70 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
86 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g margarin359 kcal
A díszítéshez
Összesen
1363
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
32g víz0 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
343 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A díszítéshez
Összesen
5439
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
6.8g tojás9 kcal
-
8.1g narancs3 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1g víz0 kcal
A krémhez
-
15.6g tej9 kcal
-
16.2g narancs6 kcal
-
2.8g vaníliás pudingpor11 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
A díszítéshez
Összesen
171
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1561.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.4 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 301.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 500 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
1363
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 82.5 g
Zsír
-
Összesen 202.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6247.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 2065 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 2162 mg
-
Nátrium 1634 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 833.7 g
-
Cukor 566 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1204.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2210 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 576 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 985 mg
-
Retinol - A vitamin: 2001 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 1933 micro
-
β-crypt 1127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2814 micro
Összesen
5439
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük.
- A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.
- A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
- Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
- A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 28779
- Feltöltés dátuma: 2014. január 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Ez volt a karácsonyi tortánk.