r
Nosalty Logó

Narancstorta ahogy Csilla készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Narancstorta ahogy Csilla készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

1363
Kalória
20.6g
Fehérje
208.4g
Szénhidrátok
50.6g
Zsír
301.1g
Víz
270.1g
Koleszterin
7.8g
Rost
141.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    282 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 1363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    202.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6247.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.7 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1204.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    576 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1933 micro
  • β-crypt
    1127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 5439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor kétharmad részével fehéredésig kikeverjük.
  2. A narancs reszelt héját, a kicsavart levét és a forró vizet hozzáadjuk.
  3. A liszthez keverjük a sütőport, majd belekeverjük a tojásos cukorhoz.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  5. Margarinnal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  6. A krémhez a narancsok reszelt héját és a levét lábosba öntjük. A pudingporral, cukorral, tojásokkal és a tejjel kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és a margarint belekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.
  8. A kivit megpucoljuk, egy kis darabot vágunk le belőle, és a torta közepére tesszük. A narancsokat cikkekre szeljük, kettévágjuk, és kidíszítjük vele a torta tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez volt a karácsonyi tortánk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!