r
Nosalty Logó

Narancsos-vörösáfonyás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Narancsos-vörösáfonyás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 1062 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.7 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 4247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a hozzávalókat konyhai aprítóval felaprítjuk.
  2. A tésztához a margarint és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két tojást és a narancs aromát.
  3. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd ezt fokozatosan a margarinos-tojásos masszához szitáljuk és összegyúrjuk.
  4. A tésztát kb. fél órára betesszük a hűtőbe, majd két részre osztjuk és mindkettőt két folpack közt kb. fél centi vastag téglalappá sodorjuk.
  5. A felső fóliát eltávolítjuk és a tölteléket egyenlően elosztjuk a két lapon, majd berakjuk kb. 1 órára a hűtőbe, hogy könnyen fel tudjuk majd tekerni, hogy ne ragadjon (annyira).
  6. Ezután az alsó fólia segítségével a rövidebb oldalnál kezdve feltekerjük.
  7. Legalább 1 napra hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen (erre azért van szükség, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni, ne deformálódjon el).
  8. Másnap kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk a rudakból és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket (sütés közben szétterül kicsit, úgyhogy érdemes legalább 3 cm helyet hagyni köztük).
  9. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3886
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra készítettem ezt a kekszet, sajnos sütés közben kicsit eldeformálódtak, így nem annyira szép bennük a csiga-vonal, de az ízük és az illatuk kárpótol ez miatt az apró szépséghiba miatt:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...