Narancsos-vörösáfonyás keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
vikki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g margarin359 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
A töltelékhez
-
38g vörösáfonya17 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
16 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
1062
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
200g margarin1434 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
A töltelékhez
-
150g vörösáfonya69 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
64 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
4247
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
17.5g margarin126 kcal
-
15.8g cukor61 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35.1g finomliszt128 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
A töltelékhez
-
13.1g vörösáfonya6 kcal
-
3.5g mandula21 kcal
-
6 kcal
-
3.5g barna cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
373
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.2 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
1062
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.2 g
Zsír
-
Összesen 195.8 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1969 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 944 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 568.7 g
-
Cukor 244 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1798 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 1691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1280 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 698 micro
Összesen
4247
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg margarin
-
18 dkg cukor
-
2 db tojás
-
0.5 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
40 dkg finomliszt
-
4 csepp narancsaroma
A töltelékhez
-
2 dkg kandírozott narancshéj
-
4 dkg barna cukor
-
1 csipet fahéj
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékhez a hozzávalókat konyhai aprítóval felaprítjuk.
- A tésztához a margarint és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két tojást és a narancs aromát.
- Egy tálban a lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd ezt fokozatosan a margarinos-tojásos masszához szitáljuk és összegyúrjuk.
- A tésztát kb. fél órára betesszük a hűtőbe, majd két részre osztjuk és mindkettőt két folpack közt kb. fél centi vastag téglalappá sodorjuk.
- A felső fóliát eltávolítjuk és a tölteléket egyenlően elosztjuk a két lapon, majd berakjuk kb. 1 órára a hűtőbe, hogy könnyen fel tudjuk majd tekerni, hogy ne ragadjon (annyira).
- Ezután az alsó fólia segítségével a rövidebb oldalnál kezdve feltekerjük.
- Legalább 1 napra hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen (erre azért van szükség, hogy szépen fel tudjuk majd szeletelni, ne deformálódjon el).
- Másnap kb. ujjnyi vastag szeleteket vágunk a rudakból és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a szeleteket (sütés közben szétterül kicsit, úgyhogy érdemes legalább 3 cm helyet hagyni köztük).
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3896
- Feltöltés dátuma: 2011. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
vikki
85 recept
Karácsonyra készítettem ezt a kekszet, sajnos sütés közben kicsit eldeformálódtak, így nem annyira szép bennük a csiga-vonal, de az ízük és az illatuk kárpótol ez miatt az apró szépséghiba miatt:)