r
Nosalty Logó

Narancsos-túrós keksztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Narancsos-túrós keksztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Összesen 4803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.2 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6281.8 g
  • Cink
    1174 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    908 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    540 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4803 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

A kekszes tészta

  1. A csokis kekszet morzsává daráljuk. Egy csatos tortasütő alját kivajazzuk, majd a morzsalékot gondosan húsklopfoló, bögre, ököl és némi kreatív fantázia segítségével alaposan beledöngöljük.
  2. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt "megsütjük", hogy újra keménnyé összeálljon.

A krém

  1. A habtejszínt a vaníliás cukorral, a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  2. A felvert tejszínhabhoz óvatosan hozzáadjuk a túrót, és alaposan összedolgozzuk.

A narancsos zselé

  1. Elkészítjük a pudingport, de tej helyett szénsavas narancs ízű üdítővel! Ízlés szerint cukrozzuk. Mikor besűrűsödött, hagyjuk hűlni, és néha megkeverjük.

A csokimáz

  1. A cukrot és a kakaóport összekeverjük, feltesszük melegíteni. Mikor a cukor már kezd olvadni, minimális tej hozzáadásával sűrű, folyós csokimázat alakítunk ki, amit a tortánk tetejére egyenletesen elosztunk.

Összeállítás

  1. A kekszes "tésztára" halmozzuk a túrós-tejszínes krémünk felét.
  2. A narancsos zselénket a túró tetejére öntjük, picit várunk, hogy dermedjen.
  3. A maradék túrós krémet a tortára tesszük, majd a maradék darált kekszből a tetejét alakítjuk ki óvatosan.
  4. Csokimázzal meglocsoljuk, és legalább 2 óráig hűtőben hagyjuk kihűlni.
  5. A csatos formát ezután levesszük, és alkalomhoz illően tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4093
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eleinte egy Oreos tortának szerettem volna, egy hatalmas Oreo kekszet, de kicsit felturbóztam némi túróval és egy narancsos csavarral, amitől bár keksz a "tésztája", mégis egy hatalmas narancsos túró rudi lett. Nagyon gyors és egyszerű, minimális sütéssel elkészíthető süti! Vágjatok bele, és élvezzétek!

Hozzávalók

A kekszes tészta

A krém

A narancsos zselé

A csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...