r
Nosalty Logó

Narancsos töltött linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Narancsos töltött linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a töltelékhez:

hozzávalók a szóráshoz:

Összesen 853 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a töltelékhez:

hozzávalók a szóráshoz:

Összesen 5116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a töltelékhez:

hozzávalók a szóráshoz:

Összesen 390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 853 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    223.1 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    715.1 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1903 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 5116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a töltelékhez:

hozzávalók a szóráshoz:

Elkészítés

hozzávalók a tésztához:

  1. A narancsot csapvíz alatt jól megmossuk, átsikáljuk.
  2. A vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk végül a sót és a sütőporral elkevert lisztet is.
  3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva, vagy jó pár óra után dolgozhatunk vele.
  4. 3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  5. A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm-re nyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
  6. 180 fokra melegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
  7. Amikor kihűlt, 2 darabot összeragasztunk a lekvárral, és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 10467
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A "66 karácsonyi édesség" című könyvből sütöttem, Lajos Mari konyhájából. Családom nagyon szereti a linzereket. Már több alkalomra, nem csak karácsonyra sütöm.

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a töltelékhez:

hozzávalók a szóráshoz:

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...