Narancsos töltött linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
42g vaj299 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a töltelékhez:
-
70 kcal
hozzávalók a szóráshoz:
-
6 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
853
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
250g vaj1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a töltelékhez:
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
hozzávalók a szóráshoz:
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
5116
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
19.1g vaj137 kcal
-
15.3g porcukor59 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
6.9g narancslé3 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
-
38.2g finomliszt139 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
hozzávalók a töltelékhez:
-
11.5g sárgabaracklekvár32 kcal
hozzávalók a szóráshoz:
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
Összesen
390
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 325 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
853
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 223.1 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1712.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 897 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 715.1 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 286.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1949 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 590 mg
-
Retinol - A vitamin: 1903 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 456 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
5116
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
390
kcal
Hozzávalók
hozzávalók a tésztához:
-
25 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
50 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
só ízlés szerint
hozzávalók a töltelékhez:
-
150 g sárgabaracklekvár
hozzávalók a szóráshoz:
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek porcukor
Elkészítés
hozzávalók a tésztához:
- A narancsot csapvíz alatt jól megmossuk, átsikáljuk.
- A vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel, majd hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is. Jól kikeverjük, majd hozzáadjuk végül a sót és a sütőporral elkevert lisztet is.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpackba csomagolva, vagy jó pár óra után dolgozhatunk vele.
- 3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
- A tésztát lisztezett munkalapon 3 mm-re nyújtjuk, tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
- 180 fokra melegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
- Amikor kihűlt, 2 darabot összeragasztunk a lekvárral, és vastagon meghintjük vaníliás porcukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 68
- Össznézettség: 10467
- Feltöltés dátuma: 2015. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A "66 karácsonyi édesség" című könyvből sütöttem, Lajos Mari konyhájából. Családom nagyon szereti a linzereket. Már több alkalomra, nem csak karácsonyra sütöm.