r
Nosalty Logó

Narancsos sárgarépás cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos sárgarépás cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz

Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    580 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2185.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    902 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    4642 micro
  • β-karotin
    11844 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
  2. Keverjük össze a Rama-t a cukorral, majd keverjük habosra a tojással.
  3. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd az összes száraz alapanyagot, végül a sárgarépát, a diót és a narancshéjat.
  4. Rakjunk kis halmokat teáskanállal tapadásmentes vagy kikent sütőlapra vagy sütőpapírra. Hagyjunk nekik elég helyet, mert nőni fognak.
  5. Süssük kb.12 percig, vagy amíg enyhén barna nem lesz.
  6. Hagyjuk a lapon 1-2 percig (hogy tovább süljön), majd tegyük őket fémrácsra, amíg teljesen ki nem hűlnek.
  7. Ha teljesen kihűlt, csurgassunk rá cukormázat (elkészítése: cseppenként adagolva a citromlevet, keverjük a porcukrot kívánt sűrűségű mázzá), és díszítsük dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11329
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Ajánló

Tartsuk fémdobozban. Kb. 3 tucat lesz belőle.

Receptkategóriák

Nálunk ez a cookie is téli csemege! A családi síeléskor vettem észre, hogy a gyerekek – a rokongyerekekkel együtt – elképesztő mennyiségű pucolt, szeletelt répát esznek meg a pályán, otthon, este pedig vödörszámra fogy a narancs. Amikor „szembejött velem” ez a recept, rögtön tudtam, hogy mikor fogom elkészíteni. Immáron öt éve ez a cookie velünk síel… www.sutigyar.hu

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...