r
Nosalty Logó

Narancsos pite tejszínes krémmel sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Narancsos pite tejszínes krémmel sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 2190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 366 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    401 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 2190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, hozzáaadjuk a lisztet, porcukrot a tojjássárgáját és a vanília aromát, ezt jól összedolgozzuk (ha szükséges, 1 ek vizet teszünk hozzá).
  2. Lefóliázzuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. A krémhez a tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
  4. Majd hozzáöntjük a tejszínt, a narancslevet, és beleszórjuk a reszelt narancshéjat, jól elkeverjük.
  5. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és kibélelünk vele egy piteformát, majd óvatosan beleöntjük a krémet.
  6. 160°C-on előmelegített sütőbe kb. 10-15 percig sütjük, míg megdermed a tojásos tejszín, ekkor kivesszük, és ráfektetjük a felkarikázott narancsokat. (Fontos, hogy megdermedjen a krém, hogy megtartsa a narancs szeleteket.)
  7. Ezután visszatesszük a sütőbe, és még kb. 15-20 percig sütjük.
  8. Tetejét meghintjük vékonyan fahéjjal (elhagyható).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3932
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos pite tejszínes krémmel sütve
Alkonyat 83 recept

Narancs szezon idején itt volt az ideje egy narancsos sütinek.:-) Isteni, könnyed desszert! Egy szeletnél nem lehet megállni! :-D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...