Narancsos piskóta szelet
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A tésztához
-
5.4 db tojás
-
5.4 evőkanál narancslé
-
21.6 dkg porcukor
-
0.9 narancsból nyert narancshéj
-
22.5 dkg finomliszt
-
0.9 csomag sütőpor
A krémhez
-
5.4 dl tej
-
0.9 csomag vaníliás cukor
-
5.4 db tojás
-
9 dkg finomliszt
-
13.5 dkg porcukor
Tetejére
-
1.8 dl növényi habtejszín
-
0.9 csomag habfixáló
A díszítéshez
-
1.8 db narancs
475
Kalória
13.7g
Fehérje
77.3g
Szénhidrátok
11.7g
Zsír
86g
Víz
216.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
47.9g
Cukor
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
33g tojás42 kcal
-
5g narancslé2 kcal
-
24g porcukor93 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
60g tej34 kcal
-
4 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
15g porcukor58 kcal
Tetejére
-
50 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
A díszítéshez
-
52g narancs18 kcal
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
48g narancslé23 kcal
-
240g porcukor929 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g porcukor581 kcal
Tetejére
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
A díszítéshez
-
520g narancs178 kcal
Összesen
4734
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
11.8g tojás15 kcal
-
1.7g narancslé1 kcal
-
8.6g porcukor33 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
21.4g tej12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
11.8g tojás15 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
5.3g porcukor21 kcal
Tetejére
-
7.1g növényi habtejszín18 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
A díszítéshez
-
18.5g narancs6 kcal
Összesen
168
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
Összesen
475
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 137.1 g
Zsír
-
Összesen 117.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7628.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 2116 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 2781 mg
-
Nátrium 2205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 772.9 g
-
Cukor 479 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 860.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 977 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 1778 mg
-
Retinol - A vitamin: 929 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 564 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3529 micro
Összesen
4734
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
168
kcal
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat is, tovább verjük.
- Beletesszük a narancslevet, a narancs lereszelt héját is.
- Fakanállal hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített, 180 C-os sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez
- A lisztet simára keverjük 2 dl hideg tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntve, a cukrokat is hozzáadva sűrűre főzzük, levesszük a tűzről.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a felfőzött krémbe keverjük, további pár percig főzzük.
- A még forró krémbe óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjéből gőz felett felvert kemény habot.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a még meleg krémmel, befedjük a másik lappal.
Tetejére
- A hulalából és a habfixálóból kemény habot készítünk, amit a teljesen kihűlt sütemény tetejére simítunk. Dermedni hagyjuk.
A díszítéshez
- A tetejét narancsszeletekkel, ill. narancshéjból szeletelt csíkokkal díszíthetjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36x24
A narancs kellemes illata és íze miatt kiváló süti alapanyag, a legegyszerűbb piskótát is jól feldobja.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!