r
Nosalty Logó

Narancsos piskóta szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pimkie
Narancsos piskóta szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

475
Kalória
13.7g
Fehérje
77.3g
Szénhidrátok
11.7g
Zsír
86g
Víz
216.5g
Koleszterin
1.9g
Rost
47.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Összesen 4734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A krémhez

Tetejére

A díszítéshez

Összesen 168 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7628.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    2116 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.9 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    860.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    564 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3529 micro
Összesen 4734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgákat is, tovább verjük.
  3. Beletesszük a narancslevet, a narancs lereszelt héját is.
  4. Fakanállal hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített, 180 C-os sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez

  1. A lisztet simára keverjük 2 dl hideg tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntve, a cukrokat is hozzáadva sűrűre főzzük, levesszük a tűzről.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a felfőzött krémbe keverjük, további pár percig főzzük.
  3. A még forró krémbe óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjéből gőz felett felvert kemény habot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megtöltjük a még meleg krémmel, befedjük a másik lappal.

Tetejére

  1. A hulalából és a habfixálóból kemény habot készítünk, amit a teljesen kihűlt sütemény tetejére simítunk. Dermedni hagyjuk.

A díszítéshez

  1. A tetejét narancsszeletekkel, ill. narancshéjból szeletelt csíkokkal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x24

A narancs kellemes illata és íze miatt kiváló süti alapanyag, a legegyszerűbb piskótát is jól feldobja.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!