r
Nosalty Logó

Narancsos-mascarponés répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Finci
Narancsos-mascarponés répatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

739
Kalória
11.3g
Fehérje
75.4g
Szénhidrátok
43.8g
Zsír
89g
Víz
67.5g
Koleszterin
3.1g
Rost
43.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2799 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4873.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    9325 micro
  • β-karotin
    22390 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 5902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot kikeverjük a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliát, a fahéjat, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  3. A tojásfehérjékből habot verünk.Óvatosan a masszához forgatjuk
  4. Kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
  5. A krémhez a narancsokat nagyon alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a mascarponéhoz adjuk. Őrölt gyömbérrel fűszerezzük, porcukorral édesítjük.
  6. A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük, majd a külső felületét is megkenjük a krémmel.
  7. Hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22

Mindig rákattanok egy-egy alapanyagra. Most éppen a narancs volt a rajongásom tárgya. Ilyenkor mindenfélét készítek belőle. Volt narancs juice mandarinnal, gyömbérrel kombinálva, narancslekvár, kandírozott narancshéj, narancs naranccsal:) és persze ez a torta, meg még ki tudja mi.... A kép elég béna lett, utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy fotó még nem készült róla, :) Bocsesz! De az íze fantasztikus!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!