r
Nosalty Logó

Narancsos-mascarponés répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Finci
Narancsos-mascarponés répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1166 micro
  • β-karotin
    2799 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    350.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4873.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    9325 micro
  • β-karotin
    22390 micro
  • β-crypt
    453 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 5902 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    419 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot kikeverjük a tojássárgákkal és az olajjal.
  2. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliát, a fahéjat, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összekeverjük.
  3. A tojásfehérjékből habot verünk.Óvatosan a masszához forgatjuk
  4. Kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
  5. A krémhez a narancsokat nagyon alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a mascarponéhoz adjuk. Őrölt gyömbérrel fűszerezzük, porcukorral édesítjük.
  6. A megsült és kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük, majd a külső felületét is megkenjük a krémmel.
  7. Hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 77133
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 20.

Ajánló

Én géppel facsartam ki a narancsok levét, ami gyakorlatilag minden cseppet kifacsar, csak a héj marad. Ha kézzel facsarod, akkor lehet, hogy egyel több narancsnak a leve kell. Csak hogy szuper narancsos legyen a krém :) Amikor a mascarponéhoz kevered a narancsot, a héjat meg a cukrot, akkor még nem olyan intenzív ízű, idő kell neki, hogy összeérjen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig rákattanok egy-egy alapanyagra. Most éppen a narancs volt a rajongásom tárgya. Ilyenkor mindenfélét készítek belőle. Volt narancs juice mandarinnal, gyömbérrel kombinálva, narancslekvár, kandírozott narancshéj, narancs naranccsal:) és persze ez a torta, meg még ki tudja mi.... A kép elég béna lett, utolsó pillanatban jutott eszembe, hogy fotó még nem készült róla, :) Bocsesz! De az íze fantasztikus!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...