r
Nosalty Logó

Narancsos-kakaós csigafenyőfa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Narancsos-kakaós csigafenyőfa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

547
Kalória
11.1g
Fehérje
78g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
24.9g
Víz
76.3g
Koleszterin
6.7g
Rost
21.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 547 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3355.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    632 mg
  • Foszfor
    1508 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.9 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 4357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe szórjuk a cukrot, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk, és kihűtjük, a tojást felverjük. A lisztet egy nagy tálba öntjük, elkeverjük a sóval, és egy mélyedést hozunk létre a közepén.
  2. A lisztes tálba öntjük a felfuttatott élesztőt és a tejet, az olvasztott vajat, valamint a felvert tojást. Az egészet jó alaposan összegyúrjuk, majd a gombócot lisztezett felületen, legalább 10 percig dagasztjuk. Visszatesszük a tálba, lefedjük konyharuhával vagy fóliával, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük a cukorral, kakaóporral, végül pedig a narancslekvárt is hozzáadjuk. Sűrű masszát kell kapnunk, ha a töltelék még túl híg lenne, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy a vaj jobban megszilárduljon.
  2. A megkelt tésztánkat lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a töltelékkel. A tészta hosszabbik oldala nézzen felénk, és a tőlünk távolabb eső végen hagyjunk egy nagyjából 3-4 centis sávot üresen, így nem fog kifolyni a kakaós krém.
  3. A tésztát felcsavarjuk, majd recés késsel nagyjából 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. A csigákat elrendezzük karácsonyfa-alakban egy sütőpapíros tepsin. A csigák legyenek egymáshoz közel, hogy össze tudjanak majd kelni és sülni. A tepsit konyharuhával vagy fóliával letakarjuk, és a csigákat meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeveréssel. A megkelt csigákat nagyjából 25 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészültek, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd porcukorral hintjük és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A kakaós csigák már abszolút ünnepi hangulatban égnek: narancsos kiegészítést kapott a töltelékük, ettől pedig annyira megtáltosodtak, hogy rögtön karácsonyfa-alakú formációba rendeződtek. Már csak egy porcukros hintésre várnak, és persze arra, hogy egy éhes társaság szétszedje őket.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!