r
Nosalty Logó

Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
SPAR
Narancsos kacsamell rozmaringos burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

961
Kalória
81.3g
Fehérje
105.5g
Szénhidrátok
24.6g
Zsír
772.8g
Víz
308g
Koleszterin
10.7g
Rost
48.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 1924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    354 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3512.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2027 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1545.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    425 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    708 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 1924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

A kacsához

  1. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.
  2. A kacsamelleket megtisztítjuk, a bőrös oldalán óvatosan bevagdossuk, majd sózzuk-borsozzuk.
  3. Egy serpenyőben a bőrös felükkel lefelé 5-10 perc alatt lepirítjuk. Ha már van egy kis kisült zsírunk, akkor a serpenyőbe dobunk 1-2 szál kakukkfüvet és a fokhagymagerezdeket, majd megfordítjuk, és további 3-4 percig sütjük.
  4. Egy tálban elkeverjük 2 narancs levét a citrom levével, a mézzel és a kacsából kisült szafttal. A maradék két narancsot meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, majd elkeverjük a narancsos szósszal.
  5. Ezzel öntjük le a félig kész kacsákat, majd 200 fokos sütőbe dobjuk, és további 15-20 percig sütjük. Végül 10 perc pihentetés után szeleteljük.
  6. Amíg a sül a kacsamell, a megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, majd megszórjuk sóval-borssal és 1-2 evőkanál aprított rozmaringgal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ha szenteste kacsában gondolkozol, készítsd el ezt a receptet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Currywurst

A németek világhírű currys kolbásza, a currywurst nem igényel különösebb bemutatást, Berlinben szinte minden sarkon árulják, de ma már a szupermarketek polcain is gyakran belefuthatunk. ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!