r
Nosalty Logó

Narancsos csillagok ahogy Évus készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évusss
Narancsos csillagok ahogy Évus készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 904 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 904 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1490 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 3612 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összkeverjük a sütőporral, a cukorral, a narancshéjjal, asáfránnyal és egy csipet sóval.
  2. Elmorzsoljuk benne a vajat.
  3. A tojások sárgájával és 1-2 evőkanál narancslével tésztává gyúrjuk.
  4. Cipóvá formázzuk, folpackba csomagoljuk, ésegy órát pihentetjük a hűtőben.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  6. A tésztát két réteg folpack között vékonyra (kb. 2-3 mm vastagra) nyújtjuk, és csillagokat szúrunk ki belőle.
  7. A csillagokat a tepsire rakjuk, és kb. 10-15 percig sütjük őket.
  8. A mázhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy egy sűrű masszát kapjunk.
  9. A masszával becsíkozzuk a csillagokat, és egy-egy szem narancshéjat teszünk a tetejükre.
  10. Amennyiben akaraterőnk engedi, hagyjuk száradni egy kis ideig.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 12939
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

Cukormáz helyett használhatunk fehér vagy ét tortabevonót is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos csillagok ahogy Évus készíti
Évusss 5 recept

Egyik nap a piacon kószálva megéheztünk valami édességre. Megakadt a szemünk egy csomag narancs-bevonatos kekszen. Ahogy megkóstoltam, egyből az évek óta feledésbe merült narancsos csillagjaim jutottak eszembe. Másnap kisebb módosításokkal megsütöttem, párom nagy örömére. Bár a receptet régen egy magazin karácsonyi különszámában találtam, szerintem az év bármely szakában megállja a helyét. Nagyon gyorsan elkészíthető, és szinte azonnal fogyasztható. Vigyázat: mámorítóan narancsos.:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...