r
Nosalty Logó

Narancsos cantuccini kandírozott csipkebogyóval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Narancsos cantuccini kandírozott csipkebogyóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kandírozott csipkebogyóhoz

A kekszhez

248
Kalória
4.9g
Fehérje
49.5g
Szénhidrátok
3.8g
Zsír
34.7g
Víz
36g
Koleszterin
3.5g
Rost
30.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kandírozott csipkebogyóhoz

A kekszhez

Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kandírozott csipkebogyóhoz

A kekszhez

Összesen 2476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kandírozott csipkebogyóhoz

A kekszhez

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    680 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 248 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1710.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    434 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    2352 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    6800 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 2476 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    716 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A kandírozott csipkebogyóhoz

  1. Keményebb, nagyobb szemű csipkebogyókat választunk, a végeiket levágjuk, majd félbeszeljük őket. Egy apró kanál segítségével eltávolítjuk kemény magjaikat. A feladathoz érdemes kesztyűt viselni, mert a gyümölcs belsejében szúrós szőrök találhatók.
  2. Az ekképp megtisztított csipkebogyót bő, folyó víz alatt átmossuk, hogy megszabaduljunk az apró szőröktől.
  3. Egy kis lábasban összeforraljuk a cukrot a vízzel, majd belezúdítjuk a gyümölcsöt. Egy ív sütőpapírt mindkét irányból félbehajtunk, végül átlósan addig hajtogatjuk, míg egy vékony háromszöget nem kapunk. A lábas fölé mérjük, pont akkora darabot kell levágnunk, mint amekkora a lábas körének sugara. Az így kapott kis szeletből a másik végén is levágunk egy centis darabot: így kapjuk meg a középen lyukas papírkört, amivel a gyümölcsdarabokat a szirup felszíne alatt tarthatjuk. Ezt ráhelyezzük a felszínre, majd nagyjából 40-50 percig főzzük a csipkebogyót, alacsony lángon.
  4. A kandírozott szemeket leszűrjük, majd miután lecsöpögtek, kristálycukorba forgatjuk, hogy ne ragadjanak össze. Felhasználásig félretesszük.

A kekszhez

  1. A cukrot egy tálba tesszük, majd ráreszeljük a narancs héját. Kézzel alaposan átmasszírozzuk, nagyjából 2-3 percig, míg az egész aromássá nem válik. Ekkor hozzáadjuk a vaníliát és a tojásokat, majd kézi habverővel pár perc alatt habosra verjük a keveréket.
  2. Ekkor hozzáadjuk a tál tartalmához a lisztet, sót, sütőport, mandulát és a kandírozott csipkebogyót. Kézzel vagy spatulával összedolgozzuk a tésztát, míg egységes, enyhén ragacsos masszát nem kapunk. Ne adjunk hozzá több lisztet!
  3. Kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral, majd enyhén megszórjuk liszttel. Erre öntjük a tésztánkat, amit itt, a tepsin lisztezett kézzel egy tenyérnyi széles, karnyi hosszú veknivé formázunk. A vekni felületét lekenjük a tojásfehérjével, majd megszórjuk kristálycukorral.
  4. A veknit 160 fokos sütőbe tesszük, ahol 30 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, óvatosan egy vágódeszkára tesszük, és nagyjából kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket az oldalukra állítva visszarendezzük a tepsire, majd további 5 percre visszatesszük a sütőbe. Ekkor kivesszük megint, mindegyiket megfordítjuk és további 5 perces sütéssel befejezzük a kekszeket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az olaszok pofonegyszerű, (eredetileg mandulás) kekszéről sokan azt hiszik, hogy véletlenségből vagy egy rossz recept miatt kőkemény. Pedig nem, a cantuccini lényege éppen az, hogy fogtörős állagát egy alapos mártogatással kell megenyhíteni. Ez történhet teában, kávéban vagy tradicionális toszkán édes borban. Ennek a receptnek különlegessége, hogy kandírozott csipkebogyót is tartalmaz, ami különleges, mindenképpen kóstolásra érdemes kiegészítő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!