r
Nosalty Logó

Narancsos brownie mascarponekrémmel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Narancsos brownie mascarponekrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

953
Kalória
12.1g
Fehérje
99.9g
Szénhidrátok
59.1g
Zsír
55.4g
Víz
166.9g
Koleszterin
7g
Rost
74.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 5717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 357 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliát és a kakaót.
  3. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez. Belecsavarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját.
  4. Szilikonos formába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 15-20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Amíg hűl, elkészítjük a mascarponekrémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a narancsvirágvízzel, belefacsarjuk a narancs levét, és belereszeljük a héját.
  6. A díszítéshez a csoki felét gőz felett felolvasztjuk. Belekockázzuk a vajat, beletesszük a kakaót és a tejszínt. Ha az összeolvadt, beletesszük a csoki másik felét, levesszük a tűzről, és alaposan elkeverjük.
  7. Beletesszük a csokit az adagolóba, és a sablonok alapján megrajzoljuk a kívánt formát. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
  8. A brownie-t felkockázzuk, a tetejére kanalazzuk a krémet, és ráültetjük a díszt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X25

Pikk-pakk elkészíthető kalóriabomba, amivel akkor is lehet villogni, ha csak 20 percet töltöttünk a konyhában. A citrusos íz és a mascarpone ellensúlyozza ugyan a brownie tömény édességét, egy-két kocka azért így is elég lesz! :) A dísz elkészítéséhez itt találtok segítséget.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!