r
Nosalty Logó

Narancsos brownie mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Narancsos brownie mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 953 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.5 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 5717 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a vaníliát és a kakaót.
  3. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előző keverékhez. Belecsavarjuk a narancs levét és belereszeljük a narancs héját.
  4. Szilikonos formába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőbe dugjuk. 15-20 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Amíg hűl, elkészítjük a mascarponekrémet: a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a narancsvirágvízzel, belefacsarjuk a narancs levét, és belereszeljük a héját.
  6. A díszítéshez a csoki felét gőz felett felolvasztjuk. Belekockázzuk a vajat, beletesszük a kakaót és a tejszínt. Ha az összeolvadt, beletesszük a csoki másik felét, levesszük a tűzről, és alaposan elkeverjük.
  7. Beletesszük a csokit az adagolóba, és a sablonok alapján megrajzoljuk a kívánt formát. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
  8. A brownie-t felkockázzuk, a tetejére kanalazzuk a krémet, és ráültetjük a díszt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X25
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 450
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 30463
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikk-pakk elkészíthető kalóriabomba, amivel akkor is lehet villogni, ha csak 20 percet töltöttünk a konyhában. A citrusos íz és a mascarpone ellensúlyozza ugyan a brownie tömény édességét, egy-két kocka azért így is elég lesz! :) A dísz elkészítéséhez itt találtok segítséget.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...