r
Nosalty Logó

Narancslekváros-kakaós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kfVera
Narancslekváros-kakaós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 516 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4899.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.9 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 3101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  2. Egy másik tálban a tojásokat, a puha margarint és a cukrot habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a tejet és a narancslekvárt.
  3. A száraz hozzávalókat lassan adagolva hozzákeverjük a lekvárosmasszához.
  4. Muffinpapírral kibéleljük a muffinsütőt, és kb. 1 evőkanál tésztát teszünk minden kis lyukba.
  5. 10 percig sütjük 200°C-on normál alsó-felső sütés programon, majd levesszük a sütőt 175°C-ra, és így sütjük 5 percig, végül még 5 percre beindítjuk a légkeverést is (hőfok marad).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11125
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Ajánló

Legközelebb a tej helyett is lekvárt teszek bele, hogy intenzívebb legyen az íze, valamint csokidarabokkal is biztosan nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kfVera 2 recept

Az édesanyám pár hónapja meglepett egy üveg narancslekvárral, amit ő főzött. Felkészített, hogy mint a narancslekvárok általában, az övé is kesernyés, és hozzátette, van még mit javítani a receptjén. Kicsit féltem a párom elé állni vele, mert ő elég kritikus az új ízekkel szemben, egyedül meg nem álltam neki megenni. A múlt hétvégén aztán úgy esett, hogy anyukámnál reggeliztem, és a fent említett lekvárt kínálta reggelire. Ekkor kóstoltam először, és azonnal beleszerettem az ízébe. Olyan, akár a friss narancs, nagyon enyhe kesernyés utóízzel. Egyrészt rájöttem, hogy az anyukámból csak a maximalizmus szólt, másrészt ellenállhatatlan kísértést éreztem, hogy süteményben is kipróbáljam ezt a csodát. Így alkottam meg ezt a receptet, tisztelegve az anyukám narancslekvárja előtt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...