r
Nosalty Logó

Napraforgómagos kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Moncsa
Napraforgómagos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1541.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 614 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6166.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    4297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 2457 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Öntsük először a folyadékokat (a vizet és az olajat) a keverőtálba.
  2. Ebbe kerül a só, a cukor és a napraforgómag. Adjuk hozzá a lisztet.
  3. Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal. Válasszuk ki a megfelelő programot, állítsuk be 750 g-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7117
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legújabb felfedezettem. Az elején azt hittem, nem fog sikerülni, mert elég kevés ennyi tészta az aránylag nagy keverőtálamba - ilyenkor nem keveri meg rendesen. De ahogy kelt a tészta, úgy töltötte ki a keverőtálat, és az eredmény egy igazán finom, puha kenyér lett. Újabb bizonyíték arra, hogy néha a legegyszerűbb a legjobb is egyben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...