r
Nosalty Logó

Napraforgómagos fehér kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Napraforgómagos fehér kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

544
Kalória
15.3g
Fehérje
100g
Szénhidrátok
8.1g
Zsír
56.3g
Víz
-
Koleszterin
4.1g
Rost
3.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5715 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    4362 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverünk egy jó evőkanálnyi lisztet, a mézet, és feloldjuk benne az élesztőt. Hagyjuk jól megkelni.
  2. A liszthez adjuk a száraz hozzávalókat, az olajat, a megkelt élesztőt, és a langyos tejjel közepesen lágy tésztává dagasztjuk.
  3. Letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük.
  4. Ekkor lazán átgyúrjuk, veknit formázunk belőle, és kiolajozott formába tesszük. Letakarva hagyjuk kelni legalább fél órát, amíg a tészta kétszeresére nő.
  5. A tetejét megkenjük olajjal, majd éles késsel bevagdossuk.
  6. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  7. Sütés után megspricceljük hideg vízzel.
  8. A formából kivéve, hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

"Ettem szőlőt lágy kenyérrel..." Aprócska városi kertünkben a kerítés mellett volt egy aprócska szőlősor. Amikor beérett a várva várt néhány szőlőfürt, anyai nagyapám büszkén  "leszüretelte". Mi, unokák meg lestük, hogy mikor eshetünk már neki. Nagyapánk akkor átsétált a szemközt lévő kis élelmiszerboltba, és kisvártatva megjelent egy illatozó, még langyos, friss kenyérrel. Leszelt belőle, odanyújtotta nekünk, és azt mondta, ezzel kóstoljuk meg a szőlőt. MIt mondjak, fenséges volt. De arra is emlékszem, hogy apai nagyanyám, aki tőlünk jó messzire lakott egy kis faluban, nyárvégi délutánokon fogott egy szelet kenyeret, a kötényébe gyűjtött néhány szem szilvát, vagy lecsippentett egy-egy fürt szőlőt, és a lépcsőre ülve békésen uzsonnázott. Nagyon finom a friss kenyér gyümölccsel. Máig szoktam így enni, és akkor eszembe jut az a szép gyerekkor. Egyszóval a kenyér gyümölccsel testileg-lelkileg egyaránt nagyon-nagyon áldásos. Próbáljátok ki!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!