r
Nosalty Logó

Napocska pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Napocska pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    305.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10501.1 g
  • Cink
    401 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    310 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    5803 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 tojáshoz adjunk hozzá 3 kiskanálnyi sót, és olvasszuk meg a margarint, keverjük hozzá.
  2. A kis tejet melegítsük meg, keverjük hozzá a kiskanál cukrot, és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  3. Majd a tejfölt, a túrót, 1 ek cukrot adjunk a tojásos masszához, s fokozatosan a lisztet is keverjük bele, végül az élesztős tejet öntsük a közepébe, és dagasztó géppel (spirlásos csavaros fejes turmixgép) homogénné keverjük.
  4. A tésztát kelesztjük hűtőben fél órát.
  5. Készítsünk elő egy nagy sütőlapot, béleljük ki sütőpapírral.
  6. A tésztát kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki 1 centisre, késsel húzzunk bele barázdákat, szaggassuk ki, a pogik alját kicsit mártsuk lisztbe, majd pakoljuk fel őket a sütőpapírra.
  7. 1 tojást keverjünk el 1 kiskanál pirospaprikával, és kenjük be vele a pogik tetejét.
  8. Reszeljünk egy kis sajtot , és a tetejükre szórjunk belőle.
  9. Majd előmelegített sütőben 5 percet nagylángon, s 35-40 percet kislángon sülnek, amíg szép barna lesz a napocska a pogi tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7277
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerre vágytam újdonságra, s a megszokott sajtos pogira is, ráadásul mindenképpen puha pogácsát szerettem volna eredményül, és sikerült. :) A pirospaprikától lett ilyen aranyló barna a teteje, virítanak mint a Napocska, ízre is megállja a helyét a pogik világában, puhaságban pedig a túró miatt veri a sima sajtos pogit.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...