r
Nosalty Logó

Nanuk dorcus konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Nanuk dorcus konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

810
Kalória
13.9g
Fehérje
88.5g
Szénhidrátok
46.6g
Zsír
42.7g
Víz
120g
Koleszterin
3g
Rost
63.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 311 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    279.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6105.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    2446 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.8 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 4867 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótával kezdjük. A tojást, a cukorral 3-4 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a vizet, beleszitáljuk a lisztet, sütőport, majd fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a darált diót is.
  2. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 170 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, kivesszük, hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.

Krém

  1. Míg a piskóta megsül, elkészítjük a krémet. A tej felét feltesszük egy lábasba melegíteni, a másik felével elkezdjük a lisztet csomómentesre kikeverni, majd a lábasban lévő meleg tejhez öntjük a lisztes tejet, és elkezdjük felforralni. Egy kemény masszát kell kapnunk végeredménynek. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A margarint habosra keverjük a kétféle cukorral, majd kanalanként hozzákeverjük a kihűlt tejes-lisztet, diót, és csomómentesre kikeverjük.
  3. Ezután az egyik piskótalapot megkenjük a krém felével, majd erre jön rá a másik piskótalap, végül krémmel fejezzük be a süteményt. Tetejére tehetünk darált diót vagy csokireszeléket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Anyukám gyerekkoromban sokszor készítette ezt a receptet, aztán valahogy feledésbe merült. Pár hete a buszon ülve egyszer csak ott volt a fejemben. Nem emlékeztem semmire belőle, csak annyi volt meg, hogy van egy diós süti, amit kislánykoromban ettem, és az íze ott volt a nyelvemen, iszonyatosan megkívántam. Hazamentem, és anyu egyből tudta, hogy a nanukról beszélek, és mellé sejtelmesen mosolygott. Majd elkezdte mesélni, hogy ezt a receptet az első szerelmének az anyukájától kapta. Már mindjárt értettem a mosolygást. :) Másnap elkészítette. Csak úgy a nosztalgia kedvéért.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!