r
Nosalty Logó

Nagyon-nagyon diós torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Nagyon-nagyon diós torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

667
Kalória
12.7g
Fehérje
58.7g
Szénhidrátok
41.1g
Zsír
43.2g
Víz
179.9g
Koleszterin
2.6g
Rost
38.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 8020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 667 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.4 g

Zsír

  • Összesen
    492.7 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    187 g
  • Koleszterin
    2158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7092.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    696 mg
  • Foszfor
    3066 mg
  • Nátrium
    1365 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704.7 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2411 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    1495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2272 micro
Összesen 8020 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk és egy sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük. (Az első 20 percben nem tanácsos a sütőajtót kinyitni. Nekem kb. 30-35 percet vett igénybe a sütés, de ez sütőfüggő is, kinek mennyi idő alatt sül készre.) Kihűtjük, félretesszük. Hatalmas piskótánk születik, ne ijedjünk meg!
  2. A krémhez a lisztet a tejben sűrűre főzzük, majd kihűtjük, közben sűrűn kevergetjük. Még jobb, ha hideg vízbe állítjuk és úgy kevergetjük.
  3. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajjal habosra kevert porcukrot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, az illatosra pirított diót és a rumot. Természetesen, ha gyerekek is esznek belőle, ezt rumaromával helyettesíthetjük.
  4. A kihűlt, pihentetett piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Az oldalára és a tetejére is hagyjunk a krémből.
  5. Végül fél gerezd diószemekkel vagy csokiforgáccsal díszítjük. Tanácsos mindenképpen egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek szépen összeérjenek. Másnap lehet fogyasztani ezt a csodás tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es

Ezt a tortát a Macikonyhánál találtam még hónapokkal ezelőtt és a férjem születésnapjára sütöttem meg, kifejezetten az ünnepelt kívánságára. Mit mondjak, sehova nem vittünk kóstolót belőle és másnap estére elfogyott ez a nem éppen mindennapi méretekkel büszkélkedő torta. Aki elkészíti, nem bánja meg, azt garantálom! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!