r
Nosalty Logó

Nagyi diósa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nagyi diósa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 6169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7284.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2023 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.6 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 6169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük őket, majd beleforgatjuk a lisztet, a darált diót és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, és megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, aztán beleszórjuk a darált diót és a rumaromát, majd az egészet habosra keverjük.
  3. A kihűlt piskótánkat először kétfelé vágjuk, majd mind a két nagy szeletünket elvágjuk keresztben szintén ketté. (Négy részre osztjuk az egy nagy lapot.)
  4. A krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, de annyit hagyjunk, hogy az oldalára és a széleire is jusson belőle. Miután kívülről is megkentük a sütinket, vékonyan beszórjuk darált dióval.
  5. Mielőtt engedünk a kísértésnek, és felvágjuk, tegyük be a hűtőbe egy pár órára, hogy a krém elnyerje vágható állapotát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 35*26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10835
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Ajánló

Tortának is kiváló lehet. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám sokszor sütött diókrémes piskótát, ami igazi gejl volt, tele vajjal... Na, én fogtam az alapot és a szánk íze szerint átalakítottam.:)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...