r
Nosalty Logó

Nagyi diósa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Nagyi diósa
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

1030
Kalória
18.4g
Fehérje
91.3g
Szénhidrátok
67.3g
Zsír
55.2g
Víz
210.1g
Koleszterin
3.4g
Rost
56.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 6169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7284.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2023 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    1752 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.6 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 6169 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Óvatosan összekeverjük őket, majd beleforgatjuk a lisztet, a darált diót és a sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  2. A krémhez a tejben elkeverjük a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, és megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, aztán beleszórjuk a darált diót és a rumaromát, majd az egészet habosra keverjük.
  3. A kihűlt piskótánkat először kétfelé vágjuk, majd mind a két nagy szeletünket elvágjuk keresztben szintén ketté. (Négy részre osztjuk az egy nagy lapot.)
  4. A krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, de annyit hagyjunk, hogy az oldalára és a széleire is jusson belőle. Miután kívülről is megkentük a sütinket, vékonyan beszórjuk darált dióval.
  5. Mielőtt engedünk a kísértésnek, és felvágjuk, tegyük be a hűtőbe egy pár órára, hogy a krém elnyerje vágható állapotát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 35*26

Nagymamám sokszor sütött diókrémes piskótát, ami igazi gejl volt, tele vajjal... Na, én fogtam az alapot és a szánk íze szerint átalakítottam.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!