Mustáros zöldbabfőzelék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
java46
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g zöldbab34 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
27 kcal
-
1g só0 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
2g borsikafű5 kcal
-
2g vaj13 kcal
Összesen
330
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g zöldbab273 kcal
-
900g tejföl1782 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
7g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
15g borsikafű41 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2635
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
46.9g zöldbab13 kcal
-
42.2g tejföl84 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.4g mustár1 kcal
-
0.7g borsikafű2 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Összesen
126
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 832.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 195.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 714 micro
Összesen
330
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 213.9 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 561 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6660.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 1619 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 1160 mg
-
Nátrium 3387 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1564.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1560 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 1183 micro
-
α-karotin 608 micro
-
β-karotin 3599 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5715 micro
Összesen
2635
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
1 kg zöldbab
-
900 g tejföl
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek mustár
-
5 szál borsikafű
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A zsenge zölbabot megmossuk, végeit levágjuk, eldobjuk, kb. 4 cm-es darabokra aprítjuk.
- Annyi vízben, amennyi épp, hogy csak ellepi, ízlésnek megfelelő keménységűre főzzük, kihűtjük.
- Egy mély serpenyőbenvagy láboskában a lisztet átforrósítjuk. Állandó keveréssel hozzáöntjük az olajat, simára keverjük, beletesszük a megmosott és lemorzsolt csombort, a lángot alatta elzárjuk.
- Amikor kissé lehűlt, a tejfölt belekeverjük úgy, hogy csomómentes legyen.
- Újra melegre tesszük, felfőzzük. Alaposan besűrűsödik. Ekkor a bab főzőlevéből 3 merőkanállal a habaráshoz keverünk, ezzel higítjuk.
- A serpenyőt a hőről levesszük, a babot a helyére tesszük. A habarást hozzávegyítjük. Ha lassan rotyog, a szétnyomott fokhagymát belekeverjük. Most jön az apróra vágott vöröshagyma és a mustár.
- Még egyszer felfőzzük, és főtt burgonyával tálaljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10337
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.
Ajánló
Különösen nyárok szeretem elkészíteni, mert könnyű, enyhén savanykás mivolta remekül megfelel a nyári elvárásoknak. Ha főzeléket ecettel ízesítenek, nem ennyire barátságos az íze. A főtt burgonya szinte elmaradhatatlan mellőle. Inkább a feltéteket lehet elhagyni. Vigyázni kell a sózással, mert a mustár is ad neki valamennyi sós ízt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
java46
34 recept
Üdén savanykássá teszi a mustár ezt a főzeléket, és akár virslit, akár zaftos vagy sült húst, vagy tükörtojást adunk hozzá, mindenképpen illik. Nem kell félni a vöröshagymától, amit a végén teszünk bele. Szinte eltűnik, külön nem érezhető a nyers hagyma, de kikerekedik az ízösszhang általa.