r
Nosalty Logó

Mustáros zöldbabfőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Mustáros zöldbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2635 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    832.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    561 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6660.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1619 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    3387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    608 micro
  • β-karotin
    3599 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5715 micro
Összesen 2635 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsenge zölbabot megmossuk, végeit levágjuk, eldobjuk, kb. 4 cm-es darabokra aprítjuk.
  2. Annyi vízben, amennyi épp, hogy csak ellepi, ízlésnek megfelelő keménységűre főzzük, kihűtjük.
  3. Egy mély serpenyőbenvagy láboskában a lisztet átforrósítjuk. Állandó keveréssel hozzáöntjük az olajat, simára keverjük, beletesszük a megmosott és lemorzsolt csombort, a lángot alatta elzárjuk.
  4. Amikor kissé lehűlt, a tejfölt belekeverjük úgy, hogy csomómentes legyen.
  5. Újra melegre tesszük, felfőzzük. Alaposan besűrűsödik. Ekkor a bab főzőlevéből 3 merőkanállal a habaráshoz keverünk, ezzel higítjuk.
  6. A serpenyőt a hőről levesszük, a babot a helyére tesszük. A habarást hozzávegyítjük. Ha lassan rotyog, a szétnyomott fokhagymát belekeverjük. Most jön az apróra vágott vöröshagyma és a mustár.
  7. Még egyszer felfőzzük, és főtt burgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10337
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Ajánló

Különösen nyárok szeretem elkészíteni, mert könnyű, enyhén savanykás mivolta remekül megfelel a nyári elvárásoknak. Ha főzeléket ecettel ízesítenek, nem ennyire barátságos az íze. A főtt burgonya szinte elmaradhatatlan mellőle. Inkább a feltéteket lehet elhagyni. Vigyázni kell a sózással, mert a mustár is ad neki valamennyi sós ízt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Üdén savanykássá teszi a mustár ezt a főzeléket, és akár virslit, akár zaftos vagy sült húst, vagy tükörtojást adunk hozzá, mindenképpen illik. Nem kell félni a vöröshagymától, amit a végén teszünk bele. Szinte eltűnik, külön nem érezhető a nyers hagyma, de kikerekedik az ízösszhang általa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...