Mustáros sült csirke Évi nénitől
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
513
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1500g csirke2193 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
2564
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
95.1g csirke139 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.3g dijoni mustár1 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
Összesen
163
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 139.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
513
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.9 g
Zsír
-
Összesen 194.8 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5717.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1533 mg
-
Nátrium 3653 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 697.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 754 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
2564
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkét megmossuk, kívül-belül szárazra töröljük, bekenjük lágy vajjal,sózzuk, borsozzuk, fóliával letakarva 40-50 percig közepes tűzön sütjük egy akkora tűzálló tálban, amekkora pont a csirke.
- Ekkor levesszük a fóliát, a csirkét körben megkenjük a magos mustárral, és mindkét felét pirosra sütjük (kb. fél óra alatt) .
- A csirkét még pihentetjük 10 percet tálalás előtt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 250
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 16268
- Feltöltés dátuma: 2013. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Egyszerű, de nagyszerű. Kiváló hozzá bármilyen zöldséges/gyümölcsös köret.