Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
250g sertéstarja465 kcal
-
0 kcal
-
53g napraforgó olaj470 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
1011
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
1000g sertéstarja1860 kcal
-
0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
4044
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
55.9g sertéstarja104 kcal
-
0 kcal
-
11.9g napraforgó olaj105 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
27.9g burgonya16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
226
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 84.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 257.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 570 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
1011
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.2 g
Zsír
-
Összesen 336.8 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3688.7 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 2140 mg
-
Nátrium 658 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1028.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 90 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 300 micro
-
K vitamin: 757 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 784 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2536 micro
Összesen
4044
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
1 csokor petrezselyem
-
0.5 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- Pác elkészítése: 1-1,5 dl olajban jól keverjük el a fűszerkeveréket, hagyjuk egy picit állni, majd tegyük bele a hússzeleteket úgy, hogy teljesen ellepje. Fedjük le, és hűtőben tároljuk legalább 1 éjszakát.
- Sütés előtt picit sózzuk be a húsokat. (Nem muszáj, mert elég sós a pác, de mi szeretjük az erős ízeket.) Ezután tegyük bele a tepsibe (olaj már nem kell alá), fedjük le fóliával, és süssük meg.
- Közben a krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd csinos kis kockákra vágjuk.
- Egy magasabb falú lábasban felhevítjük az olajat, és rátesszük a burgonyát, majd rászórjuk a felíprított petrezselymet, valamint az ételízesítőt.
- Pici vizet engedünk alá, majd lefedve pároljuk.
- A vizet addig pótoljuk alatta, amíg puhára nem fő. Sűrűn kevergessük, mert könnyen odaég.
- Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, ha igen, akkor a fóliát levéve, megpirítjuk a tetejét, majd tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 39734
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.
Ajánló
Csalamádéval tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez is egyszerű recept, túl nagy főzési tudományt nem igényel, én ezért szeretem. :)