r
Nosalty Logó

Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mustáros-borsos tarja petrezselymes krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4044 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 1011 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.2 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3688.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2140 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2536 micro
Összesen 4044 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pác elkészítése: 1-1,5 dl olajban jól keverjük el a fűszerkeveréket, hagyjuk egy picit állni, majd tegyük bele a hússzeleteket úgy, hogy teljesen ellepje. Fedjük le, és hűtőben tároljuk legalább 1 éjszakát.
  2. Sütés előtt picit sózzuk be a húsokat. (Nem muszáj, mert elég sós a pác, de mi szeretjük az erős ízeket.) Ezután tegyük bele a tepsibe (olaj már nem kell alá), fedjük le fóliával, és süssük meg.
  3. Közben a krumplit meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd csinos kis kockákra vágjuk.
  4. Egy magasabb falú lábasban felhevítjük az olajat, és rátesszük a burgonyát, majd rászórjuk a felíprított petrezselymet, valamint az ételízesítőt.
  5. Pici vizet engedünk alá, majd lefedve pároljuk.
  6. A vizet addig pótoljuk alatta, amíg puhára nem fő. Sűrűn kevergessük, mert könnyen odaég.
  7. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a hús, ha igen, akkor a fóliát levéve, megpirítjuk a tetejét, majd tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 39674
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 19.

Ajánló

Csalamádéval tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egyszerű recept, túl nagy főzési tudományt nem igényel, én ezért szeretem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...