r
Nosalty Logó

Mustárban naranccsal sült csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsófi.M
Mustárban naranccsal sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 537 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    443 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 2141 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Míg a sütő melegszik a mézet összekeverjüka tejföllel és a magos mustárral, fűszerezzük, majd bekenjük a besózott és borsozott csirkét (nem feltétlenül kell túl vastagon).
  2. A hagymát cikkekre bontjuk, a narancsot gerezdekre, összekeverjük az olívaolajjal, majd fűszerezzük ezt is.
  3. A csirkét lepakoljuk a kicsit kiolajozott tepsi (jénai) aljára, körbepakoljuk hagymával és naranccsal, pár aprócska vajdarabot dobálunk közéjük, és megsütjük 30-35 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 360
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21178
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustárban naranccsal sült csirke
Zsófi.M 39 recept

A receptet a 2012 januári TV Paprika Magazinban olvastuk, és ezt alakítottuk át kicsit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...