Mustárban naranccsal sült csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsófi.M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2141
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
55.3g csirkecomb61 kcal
-
23g narancs8 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
0.2g dijoni mustár0 kcal
-
4.4g tejföl9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g méz3 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
93
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 309 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 281.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 111 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
537
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 143.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 694 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2623.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 647 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.1 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1126.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 227 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 443 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1103 micro
Összesen
2141
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Míg a sütő melegszik a mézet összekeverjüka tejföllel és a magos mustárral, fűszerezzük, majd bekenjük a besózott és borsozott csirkét (nem feltétlenül kell túl vastagon).
- A hagymát cikkekre bontjuk, a narancsot gerezdekre, összekeverjük az olívaolajjal, majd fűszerezzük ezt is.
- A csirkét lepakoljuk a kicsit kiolajozott tepsi (jénai) aljára, körbepakoljuk hagymával és naranccsal, pár aprócska vajdarabot dobálunk közéjük, és megsütjük 30-35 perc alatt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 360
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21178
- Feltöltés dátuma: 2012. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsófi.M
39 recept
A receptet a 2012 januári TV Paprika Magazinban olvastuk, és ezt alakítottuk át kicsit.