Murgh cholay - csirkés-csicseriborsós curry
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
30g csicseriborsó113 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
135g paradicsom24 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
63g görög joghurt64 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
7g ghee50 kcal
Összesen
426
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
120g csicseriborsó454 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
250g görög joghurt258 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
28g ghee201 kcal
Összesen
1711
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
26.4g csirkemellfilé32 kcal
-
6.3g csicseriborsó24 kcal
-
13.2g csirke alaplé1 kcal
-
28.5g paradicsom5 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
13.2g görög joghurt14 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
1.5g ghee11 kcal
Összesen
91
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 275 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 265.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 777 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 3474 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
426
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 154.6 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3336.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1566 mg
-
Nátrium 1100 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1061.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 836 micro
-
Kolin: 588 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 551 micro
-
β-karotin 3108 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 801 micro
Összesen
1711
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 734 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dl csirke alaplé
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 ek római kömény
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
3 cm gyömbér
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 db fahéjrúd
-
1 db babérlevél
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 teáskanál kardamom
-
0.5 teáskanál szerecsendió
-
0.5 csokor koriander
-
2 ek ghee
Elkészítés
- A csicseriborsót előző nap áztassuk be. A vizet egyszer-kétszer le is cserélhetjük, így nem fog „szagosodni”. Másnap sós vízben tegyük fel főni. Ha felforrt, kanalazzuk le róla a habot, majd lefedve jó másfél órán át főzzük (ha sokáig ázott, kevesebb időre lesz szüksége). Akinek ez a macera nem éri meg, vegyen konzervet, azzal is elkészíthető.
- A csirkemellet vágjuk darabokra. Nem kell nagyon apróra, mert könnyen kiszárad.
- A fűszereket tegyük mozsárba (kivéve a fahéjat és a babérlevelet), és jól törjük össze. Ha nincs kedvünk ennyi fűszert összevásárolni, akkor használjunk garam masalát, de higgyétek el, megéri, elfogy az!
- A csirkemellet 1 jó kanál vajon, nagy lángon pirítgassuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd tegyük félre.
- Olvasszunk fel a maradék vajat egy nagy serpenyőben, és tegyük bele a fűszereket. Kis lángon pirítgassuk pár percig, majd adjuk hozzá a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát.
- Pirítsuk addig, míg aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kockázott paradicsomot, a babérlevelet, a fahéjrudat, a kimagozott, apróra vágott chilit, majd lefedve, kis lángon főzzük sűrűre!
- Kb fél óra után lassan öntsük fel az alaplével, és kevergetve oszlassuk el benne. Újabb 10 percig főzzük kis lángon, majd adjuk hozzá a csirkét plusz a joghurtot, és még 5 percig főzzük. Végül keverjük bele a csicseriborsót, és szórjuk meg jól korianderzölddel. Egy utolsót rottyantunk rajta, majd naan-al vagy basmati rizzsel tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 446
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 17671
- Feltöltés dátuma: 2014. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Mosás közben szerzett recept. Bővebb sztori itt.